Bredeschool.nl

Rotterdamse jeugd gezonder met Lekker Fit!

maandag 03 november 2008

Vorige week was het Lekker Fit! Week in Rotterdam. Het voedings- en bewegingsprogramma maakt gezond gedrag weer gewoon op Rotterdamse basisscholen.

Tijdens de Lekker Fit! Week maakten onderwijswethouder Geluk en kinderen van de Oranjeschool een rondje door de supermarkt om de aandacht te vestigen op het projectonderdeel 'Supershopper'. Dit onderdeel, dat is opgezet door het Voedingscentrum, helpt kinderen en hun ouders om gezonde boodschappen in huis te halen. Twee andere nieuwe initiatieven `Koken met superchefs' en `Schoolgruiten' worden later dit jaar geĂŻntroduceerd op basisscholen in Rotterdam Zuid.

Met het programma Lekker Fit! leren kinderen dat bewegen en gezond eten een normale zaak is. Met Lekker Fit! kunnen 75 Rotterdamse basisscholen een vakleerkracht bekostigen, die zorgt voor minimaal drie uur bewegingslessen op school en kunnen scholen gezonde voeding stimuleren. De gemeente Rotterdam en de scholen zijn in staat deze vakleerkrachten te financieren dankzij de stimuleringsregeling voor combinatiefunctionarissen. Het programma zoekt brede samenwerking in de wijk met sportverenigingen, zodat kinderen gemakkelijk doorstromen naar sportclubs in hun eigen omgeving.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamlekkerfit.nl