Waterschap Groot Salland

'Gewoon Water' met focus op waterschapsverkiezingen

Laatste wijziging: 3 november 2008

Vanaf maandag 3 november wordt Gewoon Water, het huis-aan-huis-magazine van het Waterschap Groot Salland, verspreid. In dit nummer legt het waterschap de focus op de aanstaande Waterschapsverkiezingen die worden gehouden van 13 tot 25 november.

Veilige dijken, schoon water en ruimte voor water. Bij deze zaken staat u waarschijnlijk niet dagelijks stil, maar ze zijn van groot belang om veilig te kunnen leven met water én om te kunnen genieten van water. Bij Groot Salland strijden tien partijen tijdens de waterschapsverkiezingen om zeventien bestuurszetels. Partijen met verschillende belangen. Welke partij past het best bij u? Om u een handje te helpen is in Gewoon Water een overzicht opgenomen met alle waterstandpunten van de deelnemende partijen. Daarin zetten zij kort uiteen hoe zij aankijken tegen veilige dijken, schoon water, ruimte voor water, genieten van water en kosten voor water. Ook is informatie opgenomen over stemmen per post en Kieskompas, een soort stemwijzer, maar dan voor de waterschapsverkiezingen
(http://waterschap.kieskompas.nl).

Naast de Waterschapsverkiezingen schenkt het nummer ook aandacht aan andere watergerelateerde items, zoals de Hoogwaterbrigade, de werking van een rwzi (rioolwaterzuiveringsinstallatie) en het verschil tussen een waterschap en drinkwaterbedrijf. Voor de kinderen is een kleurwedstrijd en een stripje opgenomen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl