Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2008

Automobilist ernstig gewond na aanrijding

Holten

Een 24-jarige automobilist uit Nijverdal is maandagmorgen 3 november ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Holterbergweg in Holten.

Maandagmorgen 3 november werd om ongeveer 07.25 uur een aanrijding gemeld op de Holterbergweg in Holten, ter hoogte van de Plaggenweg. Op de plaats van het ongeval werd een auto aangetroffen die op de kop in de berm, tegen een boom lag. De bestuurder was niet aanspreekbaar en de brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. Toen dit was gelukt werd het slachtoffer, een 24-jarige man uit Nijverdal, met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij met onbekend letsel is opgenomen.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente heeft een eerste onderzoek naar de mogelijke aanleiding van het ongeval gedaan. Vast is komen te staan dat de 24-jarige, komende vanuit de richting Holten, om onverklaarbare reden met zijn rechter voorwiel in de berm is geraakt. Na getracht te hebben e.e.a te corrigeren heeft het slachtoffer een verkeersbord en een boom omvergereden, is met zijn auto over de kop geslagen en tegen een tweede boom tot stilstand gekomen. (08-138442)

Beginnend bestuurder met 0,85 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 22-jarige automobilist uit Haaksbergen raakte zondag 2 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmorgen 2 november omstreeks 10.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oldenkotsedijk in Haaksbergen, een bestuurder van een auto die te snel reed. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 22-jarige man uit Haaksbergen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,85 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd, omdat de man een beginnend bestuurder is. De man kreeg tevens een proces-verbaal omdat hij te snel heeft gereden.

(08-138217)

Winkeldief op heterdaad betrapt, man krijgt een rode kaart

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede kon zondag 2 november worden aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Een oplettende medewerker, van een winkel in de Klanderij in Enschede, zag op zondagmiddag 2 november omstreeks 16.30 uur dat een man, dure goederen in een lege goedkopere doos stopte en deze vervolgens afrekende. De man werd door het winkelpersoneel aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. De man, een 38-jarige Enschedeër, werd direct overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gegaan.

Doordat de man tijdens de aanhouding geweld heeft gebruikt tegen het winkelpersoneel heeft de man een rode kaart uitgereikt gekregen. Dat betekent dat de man een winkelverbod van 2 jaar heeft gekregen bij alle aangesloten winkeliers van het Keurmerk Veilig Ondernemen in Enschede. (08-138307)

Twee automobilisten zonder rijbewijs, onder invloed van alcohol

Vriezenveen / Hengelo

Een 30-jarige man uit Almelo werd op zondag 2 november aangehouden, omdat hij op de Gerard Doustraat in Vriezenveen, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol door het rode licht reed. Op de Bornsestraat in Hengelo werd op zondag 2 november een 34-jarige man uit Almelo aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs een auto bestuurde.

Zondagavond 2 november omstreeks 19.30 uur zagen surveillerende agenten een automobilist op de Gerard Doustraat in Almelo door het rode licht rijden. De automobilist werd stop gezet en tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 30-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,66 promille uit.

Zondag 2 november omstreeks 21.15 uur zagen surveillerende agenten op de Bornsestraat in Hengelo een automobilist al slingerend rijden. Tijdens controle bleek dat de bestuurder, een 34-jarige man uit Almelo niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, deze was door Justitie ingevorderd omdat de man vaker onder invloed van alcohol een auto had bestuurd.

Tegen beide mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de overtredingen. (08-138347)

Van heerlijke maaltijd genieten maar niet betalen, man krijgt een horecaverbod

Enschede

Een 62-jarige man uit Enschede werd op zondag 2 november aangehouden, omdat hij de rekening van zijn net genoten maaltijd niet kon betalen.

Zondagavond 2 november omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding van flessentrekkerij. Een man had zojuist gedineerd in een restaurant aan de Langestraat in Enschede, maar kon de rekening niet betalen. De man werd aangehouden door de politie. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De 62-jarige man heeft in het kader van het collectieve horecaverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten horeca gelegenheden in Enschede voor de duur van één jaar niet naar binnen. (08-138353)

Een gewonde bij een eenzijdige aanrijding

Mander

Een 24-jarige man uit Almelo raakte op zondagmorgen 2 november gewond toen hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand was gekomen.

Zondagmorgen 2 november omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Uelserweg in Mander. Bleek dat een 24-jarige automobilist uit Almelo, door een te hoge snelheid, geen controle meer had over zijn auto in de bocht en tegen een boom tot stilstand was gekomen.

De man werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling verkeers ongevallen analyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, deze was door Justitie ingevorderd omdat de man vaker onder invloed van alcohol een auto had bestuurd. Ook werd bij de man een bloedproef afgenomen in het ziekenhuis. (08-138163)

Drie mannen op heterdaad betrapt tijdens inbraak in woning

Enschede

Een 18-jarige man uit Zenderen, een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 25-jarige man uit Enschede, werden op heterdaad betrapt door de politie tijdens een woninginbraak aan de J.J. van Deinselaan in Enschede.

Zondagavond 2 november omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding dat drie mannen een woning binnen waren gegaan aan de J.J. van Deinselaan in Enschede. De politie trof drie mannen, een 18-jarige man uit Zenderen, een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 25-jarige man uit Enschede, aan in de woning die er niet thuis hoorden. De drie zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-138398)

Een gewonde bij aanrijding

Den Ham

Een 25-jarige automobilist uit Vriezenveen raakte zondag 2 november gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de Vroomshoopseweg in Den Ham, toen hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand was gekomen.

Zondag 2 november omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Vroomshoopseweg in Den Ham. Bleek dat een 25-jarige automobilist uit Vriezenveen op de tijdelijk snelheidbeperkende weg te hard had gereden. Het voorlopige wegdek was glad. De auto raakte in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand.

De man werd door de ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-138334)

tel. 053-4555588

---- --