Gemeente Breda

Breda maakt werk van inburgeraars

Wethouder Heerkens heeft op woensdag 30 oktober aan zeven geslaagde inburgeraars certificaten uitgereikt.

Tevens gaf zij het startsein voor de opening van de eerste arbeidsbeursvloer in Breda, die de Gemeente Breda in samenwerking met MORE-netwerk heeft georganiseerd. Sinds de gemeente ruim een jaar geleden is begonnen met het aanbieden van inburgeringstrajecten, zijn er 79 inburgeraars geslaagd.

Tijdens de Arbeidsbeursvloer kregen inburgeraars de kans om met één of meerdere werkgevers kennis te maken en zodoende te solliciteren voor een werkervaringsplaats bij circa twintig verschillende bedrijven in Breda. Een werkervaringsplaats geeft de inburgeraars de mogelijkheid om werkervaring op te doen en de Nederlandse taal in de werksituatie te kunnen uitoefenen. De kans op een betaalde baan en integratie in de samenleving wordt hiermee vergroot.

Deze werkervaringsplaatsen zijn onbetaalde banen voor een periode tussen de 2 en 4 maanden en kunnen aangeboden worden op alle werk- en denkniveaus. De gesprekken met en het aannemen van kandidaten verloopt volgens een normale sollicitatieprocedure. Werkervaringsplaatsen hoeven geen bestaande officiële vacatures binnen een organisatie te zijn, maar kunnen ook gecreëerd worden. Op deze manier geven bedrijven een praktische invulling aan hun maatschappelijk beleid en krijgen zij de gelegenheid hun sociale gezicht te laten zien.

Breda, 30 oktober 2008