Gemeente Almelo

Gemeente vernieuwt Amaliaplein

3 november 2008 - Vanaf maandag 3 november 2008 start de Gemeente met de herinrichting van het Amaliaplein. Half december 2008 gaat de nieuwe bioscoop aan het Amaliaplein open. Voor de opening gaat de Gemeente Almelo het Amaliaplein opnieuw inrichten.

Wat gaat er gebeuren?
De werkzaamheden bestaan uit:

* Het aanbrengen van riolering;

* Het aanbrengen van verharding;

* Het planten van bomen;

* Herstraten van de Grotestraat tussen café `t Hookhoes en café De Stam.

Gevolgen voor het verkeer
Het Amaliaplein is tot en met 28 november 2008 afgesloten voor al het verkeer, het Amaliaplein is nu echter ook al afgesloten voor al het verkeer omdat het in gebruik is als werk- en opslagruimte voor de bouw van de bioscoop. Café `t Hookhoes blijft bereikbaar.

Om de afwatering van het Amaliaplein en de Grotestraat naast het plein goed aan te kunnen leggen is het noodzakelijk om de Grotestraat bij het Amaliaplein (tussen café `t Hookhoes en café De Stam) te herstraten.

Als gevolg hiervan is het deel van de Grotestraat, grenzend aan het Amaliaplein afgesloten voor autoverkeer van maandag 3 november tot en met vrijdag 14 november. Voetgangers kunnen wel passeren. De aanliggende cafés en winkels blijven voor voetgangers bereikbaar. Auto's voor de bevoorrading van de binnenstad kunnen een omleidingsroute volgen, deze is met borden aangegeven. Op het bijgevoegde kaartje is de omleiding ook aangegeven.

Duur van de werkzaamheden
Het werk start op 3 november 2008 en duurt tot en 28 november 2008 afhankelijk van het weer.
De Grotestraat is afgesloten vanaf 3 november 2008 tot en met 14 november 2008.

Informatie
Mochten er vragen zijn betreffende de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk, de heer H. Beverdam, tel.: 0546 - 54 13 78 / 06 - 20 40 31 57.

Voor vragen over het ontwerp kunt u contact opnemen met de heer A.M. van Hofwegen, tel. 0546 - 54 15 79.

Zie ook:

* Kaart omleidingen

* Schets nieuwe Amaliaplein