Gemeente Edam-Volendam

Steunpunt Huiselijk Geweld 24 uur per dag bereikbaar

Zaandam Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld in Zaanstreek - Waterland is vanaf 1 november 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via 075-6504158.

Het aantal telefonische vragen en meldingen over huiselijk geweld is het afgelopen jaar toegenomen. Met de 24-uurs bereikbaarheid wil het steunpunt haar serviceverlening verbeteren voor mensen die met huiselijk geweld te maken hebben. Medewerkers van het steunpunt geven persoonlijk hulp en advies bij alle vormen van huiselijk geweld.

Iedereen die met huiselijk geweld in aanraking komt, kan eventueel anoniem- bellen. Dus naast slachtoffers, kunnen ook plegers, buren, familieleden, vrienden en omstanders terecht voor advies of hulp. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring wordt gepleegd, bijvoorbeeld in het gezin, in de familie, door de (ex)partner of door huisvrienden. Het kan gaan om psychisch of emotioneel geweld, lichamelijk geweld, ongewenste seksuele toenadering en seksueel misbruik. Slachtoffers en plegers van geweld kunnen zowel mannen, vrouwen als kinderen zijn. Ook ouderen kunnen slachtoffer zijn van mishandeling en kinderen kunnen getuige zijn van huiselijk geweld.

Meer informatie is ook te vinden op www.huiselijkgeweldzw.nl