Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 03-11-2008

Tegen lantaarnpaal

SOEST- Op zondagmiddag werd een 32-jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 16.35 uur kregen agenten de melding dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden aan het Hoofdstel. Toen de agenten op weg waren naar deze melding werd er doorgegeven dat er werd gevochten. Bleek dat omstanders zagen dat de man weer weg wilden rijden en pakten de sleutels uit het contact. De man uit Soesterberg werd hierop boos en ging in gevecht met de drie getuigen. Deze konden de man goed aan en hij werd overgedragen aan de inmiddels gearriveerde agenten. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 695 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Politie zoekt getuigen aanrijding

BAARN/AMERSFOORT De politie is op zoek naar bestuurders die mogelijk getuige zijn geweest van een aanrijding op de Rijksweg A1 op vrijdag 24 oktober rond 15.00 uur.

De bestuurder van een zwarte Mazda 6 reed rond dat tijdstip vanaf de oprit bij Baarn de Rijksweg op in de richting van Amersfoort. Het was op dat moment behoorlijk druk en er werd in file gereden. De bestuurder voegde in op een moment dat er enige ruimte ontstond op de rijbaan van de Rijksweg maar raakte daarover in conflict met de bestuurder van een zilvergrijze Mercedes. Beide bestuurders reden vervolgens langs en achter elkaar waarbij op een gegeven moment een aanrijding tussen beide autos plaatsvond.

De bestuurder van de Mercedes vervolgde zijn weg in de richting van Amersfoort en reed de verderop gelegen afslag op in de richting van de Bunschoterstraat in Amersfoort. Hij werd hierbij achtervolgd door de bestuurder van de zwarte Mazda. Door de tussenkomst van een motorrijder van de politie konden beide bestuurders worden gestopt bij het tankstation van de ANWB op de Bunschoterstraat.

Omdat er verschillende lezingen zijn over de toedracht van de aanrijding verzoekt de politie eventuele getuigen van deze aanrijding contact op te nemen met de politie van Eemland-Zuid via het telefoonnummer 0900-8844.