Gemeente Helden

Evaluatie Kepèl Open Air

Overleg schept ruimte! Die wijsheid is bewaarheid bij de manifestatie van Kepèl Open Air.

In 2006 werd deze manifestatie voor de eerste keer gehouden. Dat was niet goed in de smaak gevallen bij de omwonenden. Die hadden erg veel last van de muziek, die zo hard was dat de bordjes in de keukenkast meedansten. Toen de initiatiefnemers de plannen voor de manifestatie in 2007 bespraken, kregen ze te maken met bezwaren van omwonenden.

In 2007 ging de manifestatie niet door. Dit gaf aanleiding om meer energie te steken in goed overleg tussen de initiatiefnemers van de manifestatie en vertegenwoordigers van omwonenden. Op initiatief van wethouder Raf Janssen werden alle betrokkenen uitgenodigd voor overleg en werden de meningen uitgewisseld. Er werden geluidsvolumes nagebootst en openlijk gesproken over wat wel en wat niet acceptabel was. Dat overleg resulteerde in duidelijke afspraken. De tweedaagse manifestatie werd in het laatste weekend van augustus gehouden. Onlangs zijn alle betrokkenen weer bij elkaar geweest om samen terug te kijken op de manifestatie. De meningen waren unaniem: een geslaagd festijn, waar veel mensen van hebben genoten en waar de omwonenden geen ondraaglijke overlast van hebben ondervonden. De vooraf gemaakte afspraken zijn keurig nageleefd. De omwonenden maakten de initiatiefnemers daarvoor complimenten. De initiatiefnemers hadden ook extra maatregelen genomen om de overlast zo veel mogelijk te beperken.
Volgend jaar staat het tweedaagse evenement Kepèl Open Air gepland op 27 en 28 juni. Bij de voorbereidingen vindt opnieuw overleg plaats met alle betrokkenen. Dat dát ruimte schept voor mooie initiatieven is waar gebleken.

21-10-2008 14:25