Gemeente Helden

Werkzaamheden Helden-Oost

Helden-Oost wordt gerenoveerd; in de afgelopen weken is er al gewerkt door de Nutsbedrijven om de diverse kabels en leidingen aan te passen en aannemersbedrijf Janssen de Jong is gestart met de uitvoering.

Wat gaat er gebeuren?
Het oude wegdek wordt verwijderd en de riolering wordt vernieuwd; het schone hemelwater wordt afgekoppeld van de riolering. Dit schone water wordt geïnfiltreerd in een speciaal wegdek, bestaand uit een lavalaag, een grindlaag en een waterdoorlatende klinker. Ook worden op diverse plaatsen parkeervoorzieningen aangebracht. Op de onderstaande tekening kunt u zien hoe het wegdek is opgebouwd.

Wilt u zien hoe dit er in het echt uit ziet? De Kempstraat in Egchel en de Neerseweg in Helden zijn met hetzelfde systeem gerenoveerd.

Waterpasserende klinker
Spitlaag
Lavasteen pakket

Vliesdoek
Zandbed

Eerst worden de werkzaamheden uitgevoerd in de Deken Jaspersstraat inclusief de zijstraten van huisnummers 43 tot en met 123 en de inrichting van het schoolplein van de Basisschool De Fontein. Daarna de Ondersestraat, Jan van den Boschstraat en Keizerbosstraat. De reconstructie van de Koetsiersweg wordt uitgevoerd na de realisatie van appartementencomplex Aan De Pool.

U kunt het verloop van dit project hier bekijken.

21-10-2008 14:21