Dienstenbond CNV

Nieuws

3 november 2008

CAO-OVERLEG ALBERT HEIJN DISTRIBUTIE LANGZAAM GESTART

Afgelopen vrijdag heeft CNV Dienstenbond gesproken met Albert Heijn over de distributie-cao. De gesprekken vonden in een goede sfeer plaats. Albert Heijn heeft geluisterd naar de kritiek van CNV Dienstenbond op de eerdere ronden met voorstellenbrieven en heeft beter naar de medewerkers gekeken in een aangepaste voorstellenbrief.

De vorige bijeenkomst, half oktober, heeft CNV Dienstenbond aan Albert Heijn vriendelijk, doch dringend verzocht om met een andere aangepaste voorstellenbrief te komen. De voorstellen van AH waren te slecht om ook maar over te praten. Afgelopen week heeft AH een aangepaste voorstellenbrief gemaakt, die meer reden geeft om verder te praten.

Albert Heijn blijft op het standpunt staan dat de zogenaamde "ontziemaatregelen" aangepast of geschrapt moeten worden, maar heeft de wijze waarop genuanceerd. Ook worden er voorstellen gedaan waar de medewerker rechtstreeks voordeel van kan hebben. Een paar voorbeelden:


- Albert Heijn wil verder praten over een
arbeidskeuzevoorwaardensysteem

- Albert Heijn wil toestaan dat medewerkers in de toekomst ook ADV-uren verkopen kunnen

- Het beoordelingsgesprek zal ondersteunend zijn aan leeftijdsfasebewustpersoneelsbeleid

- Op verzoek van de medewerker kan een loopbaangesprek gevoerd worden op kosten van Albert Heijn

- De RSD-regeling is genuanceerd naar 55 jaar met een aangepaste staffel voor verschillende medewerkers.

- De nachtdienstbepaling wordt minder snel afgebouwd
- Op termijn wil Albert Heijn praten over het aanpassen van de overwerkverplichting

- Albert Heijn wil onderzoeken of zelf opleiding van uitzendkrachten een verbetering is.

Ten opzichte van de vorige voorstellenbrief een verbetering, maar nog lang niet voldoende om afspraken te maken, temeer omdat CNV Dienstenbond de medewerker centraal stelt in deze onderhandelingen en geen afbraak wil.

Over een aantal zaken is inmiddels verkennend gesproken. Één onderwerp is al wel bij Albert Heijn neergelegd ter overweging, wetende dat dat de moeilijkste discussie is; De afbouw van RSD. CNV Dienstenbond heeft voorgesteld dat medewerkers de waarde houden van hun huidige RSD. Ook in de toekomst voor jongere medewerkers. Jaarlijks krijgen medewerkers de keuze om RSD op te nemen, of uit te laten betalen. Waarbij in het beoordelings-, dan wel functioneringsgesprek in het kader van leeftijdsfasebewustpersoneelsbeleid opname gestimuleerd zal worden als het fysieke werk te zwaar wordt voor de oudere medewerker. Met dit voorstel denkt CNV Dienstenbond dat een groot deel van de inzetbaarheidproblematiek opgelost kan worden, zonder dat medewerkers daar tekort in gedaan worden. Deze oplossing zal wat ons betreft alleen bespreekbaar zijn als Albert Heijn de jeugdschalen afschaft. Die koppeling wordt gemaakt om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten door het ook voor jongere medewerkers aantrekkelijk te maken bij Albert Heijn te willen werken. Uiteraard zijn het de medewerkers die daar het laatste woord over hebben. Maar zover zijn we nog niet, dit is een begin.

11 november aanstaande gaan wij door met de gesprekken. Dan zal Albert Heijn een reactie geven op onze voorstellen. Nogmaals, onze voorstellenbrief blijft uitgangspunt voor de onderhandelingen, niet de verslechteringen van Albert Heijn.

CNV Dienstenbond houdt u op de hoogte van de vorderingen van de onderhandelingen bij Albert Heijn-distributie. Dat doen wij voor onze leden, maar ook de niet-leden hebben daar groot belang bij.

Nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per jaar! Maak uw ongeorganiseerde collega lid!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.