Dienstenbond CNV

Nieuws

3 november 2008

Arbo is belangrijk voor uitzendkrachten!

Arbeidsomstandigheden zijn belangrijk, zeker voor uitzendkrachten die vaak op verschillende plekken werken. Daarom is de Flextest ontwikkeld. Doe de test en kijk of alles voor jou wel goed geregeld is.

STAF
In de uitzendsector bestaat een speciale stichting die zich bezighoudt met arbeidsomstandigheden: STAF.
Stichting Arbo Flexbranche (STAF) maakt zich sterk voor veilig en gezond werken in de uitzendbranche. STAF wil de arbeidsomstandigheden in de uitzendbranche blijvend verbeteren. Om dat te bereiken zet STAF, zowel voor flexwerkers als vaste medewerkers van uitzendorganisaties, kennis, middelen en het netwerk in om arbo-, verzuim-en re-integratiebeleid goed vorm te geven. STAF is een initiatief van sociale partners in de uitzendbranche en dat betekent dat CNV Dienstenbond hier ook actief aan meewerkt.

Sinds kort neemt ook de werkgeversorganisatie NBBU deel aan het overleg in STAF en dus kunt u daar als uitzendkracht van een NBBU uitzendbureau nu ook van profiteren.

Wat doet STAF?
Uitzendondernemingen dragen verantwoordelijkheid voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van hun flexwerkers. Die verantwoordelijkheid dragen zij niet alleen: uiteraard hebben de flexwerkers zelf en de inlener - het bedrijf waar hij gaat werken - ook een taak. Uitzendondernemingen hebben bovendien belang bij een laag ziekteverzuim en een spoedige re-integratie van flexwerkers op de arbeidsmarkt. STAF heeft dus genoeg reden om actief bij te dragen aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor flexwerkers.

Flextest
Een van de hulpmiddelen om te zorgen voor veilig en gezond werken is de bijgevoegde flextest. Vul hem dus in en beoordeel of alles op uw werkplek wel goed in orde is. Is het antwoord nee, dan horen wij dat natuurlijk graag zodat we u kunnen helpen om uw arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Vragen
Als u vragen heeft over de flextest dan horen we dat natuurlijk graag en kunt u altijd contact opnemen met bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5651052.