Gemeente Best

Dag burgemeester....

03-11-2008

Op 1 januari 2009 vertrek ik als burgemeester van Best. Ik treed die dag in dienst van de politie. De uitspraak `afscheid nemen is een beetje sterven' blijkt ook voor mij meer dan waarheid te worden. In deze column mijn verhaal en niet wat anderen suggereren.

De afgelopen 6,5 jaar heb ik nergens gesolliciteerd. Dus ook niet naar een functie in een andere gemeente, omdat ik het in Best als burgemeester uitstekend naar mijn zin heb. Ons huis is dus niet verkocht omdat ik ergens anders naar toe wilde, maar de reden is dat mijn man - gezien zijn leeftijd en gezondheid - op niet al te lange termijn mag stoppen met zijn werk in Goes en Bergen op Zoom. Hierdoor wordt het voor hem mogelijk om zeven dagen per week in Best te wonen. En wij wilden zoeken naar een huis wat past bij de nieuwe woonomstandigheden.

Ik genoot ervan burgemeester te mogen zijn van Best. De contacten met u, de kopjes koffie bij u thuis in verband met een 50 of 60-jarig huwelijk, het eten rondbrengen tijdens het ziekentritium. De vele gesprekken met de jongeren, de kinderen met Koninginnedag en Sinterklaas, maar ook verantwoordelijk zijn voor al die projecten die wij als college in de gemeente Best mochten realiseren.

Kortom het is een geweldige baan, waarvan ik de warmte nog lang zal koesteren.

Maar soms komt er iets op je pad, ondanks je leeftijd van 56 jaar, waarbij een droom werkelijkheid kan worden. En dat is mij overkomen. Een functie bij de politietop in Nederland. Ik werd eind augustus 2008 daarvoor benaderd in het kader van politietop divers. En na een aantal nachten slecht slapen en vele gesprekken over de vraag of ik de overstap wil maken, heb ik uiteindelijk `ja' gezegd.

Bezig zijn met veiligheid in de breedste zin van het woord en daarover mee mogen denken als lid van een organisatie die ik een zeer warm hart toedraag, was voor mij een droom die onverwacht en ongepland waarheid wordt.

Weggaan uit Best, weggaan als burgemeester, weggaan bij u, weggaan bij al die medewerkers, die in tegenstelling tot alle krantenartikelen, loyale hardwerkende collega's/vrienden zijn, doet pijn.

Ik wens u alle goeds toe en wil u bedanken voor de geweldige tijd die ik in de gemeente Best heb gehad.

Burgemeester Letty Demmers - van der Geest
Burgemeester Letty Demmers - van der Geest


---