Beleggingsverzekering nieuwe stijl: garantie op inleg én kans op groei

03/11/2008 13:54

Nationale-Nederlanden N.V.

Den Haag, 3 november 2008

"We stappen hiermee een nieuw tijdperk in"

Beleggingsverzekering nieuwe stijl: garantie op inleg én kans op groei

Vandaag lanceert Nationale-Nederlanden een nieuw beleggingsproduct: het NN Groei & Garant Vermogen. Met dit product is de klant minimaal verzekerd van een gegarandeerde uitkering op de einddatum. Daarnaast kan geprofiteerd worden van de groeikansen van beleggen. Ook kent het product een heldere en voordelige prijsstelling en wordt er gezorgd voor de nabestaanden. Het NN Groei & Garant Vermogen is het eerste product in een nieuwe reeks garantieproducten waarmee Nationale-Nederlanden inspeelt op de huidige maatschappelijke trends van zekerheid en transparantie.

Garantie en groei

De beleggingsverzekering geeft garantie op de volledige inleg zodat consumenten, zelfs als de koersontwikkeling tegenvalt, op de einddatum van de verzekering minimaal hun volledige inleg terugkrijgen. Dit gegarandeerde kapitaal bedraagt, afhankelijk van de looptijd van de verzekering 100% (na 5 jaar) tot 175% (na 20 jaar) van de volledige inleg. Tegelijkertijd profiteert de klant van de groeikansen van het beleggen.

Weten waar je aan toe bent

"Veel consumenten zijn op dit moment huiverig voor verliezen en zoeken zekerheid en garanties over de opbrengst van hun inleg. Dat beseffen we heel goed. Maar zij willen ook kans maken op een aantrekkelijk rendement", aldus David Knibbe, directeur Intermediair Leven & Pensioen van Nationale-Nederlanden. "Met dit product bieden we consumenten beide. Nationale-Nederlanden is de eerste verzekeraar in Nederland die een dergelijk product introduceert. We stappen hiermee een nieuw tijdperk in. Consumenten weten precies waar ze aan toe zijn, nu bij het afsluiten en ook straks als de polis afloopt."

Kosten, overlijdensdekking en beleggingen

Dit product voldoet ruim aan de huidige maatschappelijke eisen met betrekking tot transparantie en kosten. Zo worden er geen eerste kosten onttrokken en ook worden er geen aan- en verkoopkosten bij investering in de fondsen in rekening gebracht. Switchen tussen de fondsen, met oog op een beter resultaat, is onbeperkt en gratis. De kostenstructuur, de kenmerken en de werking van het product zijn transparant en worden duidelijk beschreven in de brochures voor de consument en de verzekeringsadviseur.

Het NN Groei & Garant Vermogen heeft een overlijdensdekking. Mocht de verzekerde overlijden vóór de einddatum van de verzekering, dan vindt een uitkering plaats aan de nabestaande(n). Nationale-Nederlanden belegt bij aanvang de volledige inleg in een of meer van drie Nationale-Nederlanden fondsen, het NN Rente Fonds, het NN Nederland Fonds en het NN Aandelen Fonds.





http://www.nn.nl/


Noot voor de redactie: