Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Resultaten eerste monitor voortgang digitalisering bij gemeenten

30-10-2008

De meeste gemeenten zijn bezig met de noodzakelijke voorbereidingen voor de digitaliseringsverplichting. Dat blijkt uit het onderzoek over de voortgang omtrent digitalisering van ruimtelijke plannen bij gemeenten, dat vier keer per jaar wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VROM.

Belangrijke conclusies zijn dat de meeste gemeenten in staat te zijn aan de beperkte digitale verplichtingen in het huidige overgangsjaar (vanaf 1 juli 2008 tot 1 juli 2009) te voldoen. Daarnaast verwacht bijna tweederde van de respondenten dat de organisatie per 1 juli 2009 klaar is voor de digitale verplichtingen van de Wro.

In het overgangsjaar tussen 1 juli 2008 en 1 juli 2009 voert onderzoeksbureau Research voor Beleid in opdracht van het Ministerie van VROM vier maal een monitor uit over de voortgang omtrent digitalisering van ruimtelijke plannen bij gemeenten. De eerste ronde van de monitor heeft begin september plaatsgevonden. Ongeveer zestig procent van de gemeenten heeft hieraan deelgenomen. Bij de totstandkoming en uitvoering van de monitor trekken VROM, de VNG en Geonovum gezamenlijk op.

Zie ook:


* Periodieke monitor Digitale verplichtingen Wro bij gemeenten (pdf)
* http://www.ruimteforum.vrom.nl/wro

* http://www.vng.nl

* http://www.geonovum.nl