Gemeente Hoorn


Afsluitingen door werkzaamheden

3 november 2008 - De komende periode zijn er in de gemeente Hoorn vanwege werkzaamheden diverse afsluitingen van wegen, op- en afritten en spoorwegovergangen.

Wegafsluitingen

Dorpsstraat van 10 tot en met 14 november afgesloten Ter hoogte van het Unjerpad wordt de Dorpsstraat afgesloten van maandag 10 tot en met vrijdag 14 november. Fietsers en voetgangers kunnen over het trottoir. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid over Noorderdracht, Bangert, Koewijzend, Krijterslaan en Oostergouw. Lijnbussen rijden over de Pastoor Nuijenstraat, Koewijzend, Bangert en Noorderdracht.

Afritten Hoorn-Noord (A7) twee nachten dicht In verband met asfaltwerkzaamheden bij de rotonde op de N203 (Westfrisiaweg) wordt de op- en afrit 9 (Hoorn-Noord) van de A7 in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 november en in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 november tussen 20.00 uur en 05.00 uur afgesloten. De asfaltdeklaag wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe. Er is een omleidingsroute vanaf de A7 en vanaf de N302 (Westfrisiaweg).

Rijnweg drie weken dicht Vanaf woensdag 12 november is de Rijnweg ter hoogte van de Brederodegracht en Geulweg afgesloten voor alle weggebruikers, ook voetgangers en fietsers. De wegafsluiting duurt drie weken. De weg is aan beide zijden en tussen de bruggen ernstig verzakt. De gehele fundering van de weg wordt vervangen door een lichtere constructie. Tijdens de afsluiting wordt het autoverkeer omgeleid. Winkelcentrum Betje Wolffplein en NS-station Kersenboogerd zijn bereikbaar via de Maasweg en de Rijnweg. Vanaf de Provincialeweg wordt het verkeer richting winkelcentrum eveneens omgeleid. De bus rijdt in deze periode niet over de Rijnweg; de bushaltes daar komen te vervallen. De route wordt tijdelijk: vanaf de Willemsweg linksaf over de Provincialeweg, Spaarneweg, Maasweg, Diezeweg, Haringvlietweg, Volkerakweg, Oosterscheldeweg, Scheldeweg en via de Provincialeweg richting binnenstad. Op de Spaarneweg ter hoogte van Aldi/Rondeelstraat komt tijdelijk een bushalte.

Westerdijk nog tot vrijdag 14 november dicht De openstelling van de Westerdijk wordt vrijdag 14 november in plaats van de geplande 7 november. De werkzaamheden lopen uit, omdat er enkele dagen stilstand was vanwege een bommelding die moest worden onderzocht. Aansluitend worden de drempels kruispunt Hoge Vest (week 47) en Schouwburg (week 48) aangepakt.

Afsluitingen spoorwegovergangen

Keern 7 en 8 november Vanwege werkzaamheden wordt de spoorwegovergang bij het Keern in de zondagnacht van 7 op 8 november van 00:30 uur tot maandagochtend 06:00 uur afgesloten voor al het verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Op deze tijden is er geen treinverkeer. De treinvrije periode duurt van vrijdagavond 7 november 23:00 uur tot maandag 10 november om 06:00 uur. De spoorwegovergang wordt afgesloten voor al het verkeer tussen De Weel en Dampten. De benzinepomp/autogarage aan het Keern blijft bereikbaar vanaf de binnenstad. Autoverkeer van en naar de binnenstad wordt omgeleid. De binnenstad is bereikbaar via de Liornestraat en de Willemsweg. Ook het fietsverkeer van en naar de binnenstad wordt omgeleid. Voetgangers worden omgeleid over de loopbrug bij het station. De lijnbussen zullen vanaf het Keern rijden over Van Dedemstraat, Joh. Poststraat en Liornestraat. De bussen vanaf de Liornestraat rijden over de Liornestraat naar het busstation.

Koepoortsweg twee maal dicht Op zondag 9 november tussen 07:30 uur tot 24:00 uur wordt de spoorwegovergang Koepoortsweg afgesloten voor al het verkeer. Ook in de nacht van 16 op 17 november is dit het geval, van 16 november 23:00 uur tot maandag 17 november 06:00 uur. Fietsverkeer van en naar de binnenstad wordt omgeleid over Joh. Poststraat en Liornestraat. Voetgangers worden omgeleid over de loopbrug bij het station.

Berkhouterweg van 10 op 11 november Van maandag 10 november 23:00 uur tot dinsdag 11 november 06:00 uur is de overweg Berkhouterweg helemaal dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Maasweg op 11 november Vanwege het vervangen van de overwegbomen van de spoorwegovergang bij de Maasweg wordt deze op dinsdag 11 november tussen 07:30 uur en 16:00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Voor voetgangers en fietsers blijft de overweg open. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid.