Openbaar Ministerie


* >Gerichte handhaving A1

Gerichte handhaving A1

De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende maanden op de rijksweg A1 tussen Amsterdam en Beekbergen gericht handhaven. Hierbij woren radarcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen ingezet.

Met deze gerichte handhavingsacties wil de verkeerspolitie een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en het aantal ongevallen terugdringen. Bovendien, minder ongevallen betekent ook minder files.

Terugdringen overtredingen
De controles richten zich op snelheidsovertredingen, dragen van de autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto's, onjuist in- en uitvoegen, onjuist inhalen, agressie in het verkeer, rijden met telefoon in de hand en de technische staat van voertuigen.

Verkeersveiligheidsanalyses
Het traject is uitgekozen op basis van verkeersveiligheidsanalyses. Op de A1 vinden veel aanrijdingen tussen knooppunt Watergraafsmeer en de afrit Barneveld/Ede plaats. De afgelopen jaren is een stijgende lijn in het aantal ongevallen zichtbaar.

Kijk voro meer informatie op www.politie.nl\klpd