Politie IJsselland

Snorfietsers onder invloed

Apeldoorn, 03-11-2008 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 november een 40-jarige en een 51-jarige man, beiden uit Apeldoorn, aangehouden voor het rijden onder invloed op een snorfiets. De 40-jarige man verzette zich tegen zijn aanhouding en sloeg een agente in zijn gezicht. De agente deed aangifte van mishandeling.

Agenten zagen rond middernacht de twee mannen op de Nieuwstraat in Apeldoorn komen aanrijden op hun snorfiets. De 40-jarige man parkeerde zijn snorfiets midden op de stoep. Toen de agenten de man hierop aanspraken, roken zij een alcohollucht waarop zij een blaastest wilde afnemen. De man weigerde echter alle medewerking. Op het moment dat de agenten de man wilden aanhouden, sloeg hij één van de agenten in het gezicht. De man kon uiteindelijk worden aangehouden en werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,56 aan.

Ook de andere man moest blazen en bleek onder invloed van alcohol. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,75 promille en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.