Deltion College


Deltion neemt Oostelijke vleugel van campus in
gebruik

Deze week neemt het Deltion College de Oostelijke vleugel van de nieuwe campus in gebruik. Studenten en docenten van de opleidingsclusters Handel, Mode & Beauty, Horeca & Reizen, Sport & Veiligheid, Educatie, het Studenten SuccesCentrum en het Talencentrum nemen hun intrek in de campus aan de Mozartlaan.

Met de komst van deze clusters, komt er meer leven in de voorzieningen in de campus; de restaurants gaan open en ook de sportzalen worden in gebruik genomen.

Tijdens de zomervakantie verhuisden de clusters Bouw, Economie, ICT, Metalektro & Instalektro en Verkeer & Vervoer als eerste naar de nieuwe Deltion Campus. Na de kerstvakantie volgen de clusters Kunst, Media & Design, Gezondheidszorg en Welzijn. Tot slot is de beurt aan de ondersteunende diensten, zij verhuizen rond het voorjaar van 2009. In datzelfde voorjaar wordt de campus officieel geopend.

Om de stroom studenten die vanaf het NS station naar de campus reist, soepel te vervoeren, zet Connexxion extra bussen in tijdens het spitsuur. Bus 1 en 9 stoppen voor de ingang van de nieuwe campus.De buurtbewoners van Holtenbroek zijn voorbereid op de komst van de nieuwe studenten. Er is regelmatig overleg over de wederzijdse ervaringen en er is een centraal punt voor meldingen of vragen.

De nieuwe campus is opgebouwd uit verschillende onderwijsgebouwen, met een eigen kleur en een eigen sfeer. De gebouwen worden aan elkaar verbonden door een glazen boulevard; de winkelstraat van Deltion. Hier kunnen studenten elkaar ontmoeten, samen werken aan projecten en bij elkaar âover de schuttingâ kijken. Ook de verschillende restaurants, sportzalen, het theater en de andere gemeenschappelijke voorzieningen zijn vanaf de boulevard toegankelijk.