Zilveren Kruis Achmea biedt consistente premie en kwaliteit van zorg

03/11/2008 15:15

Achmea Divisie Zorg

Minimale stijging premie basisverzekering Zilveren Kruis Achmea

Noordwijk, 3 november 2008 - Zilveren Kruis Achmea rekent voor haar basisverzekering in 2009 een bruto jaarpremie van 1.113 euro (in 2008: 1.104 euro). Deze premiestelling geldt ook voor Groene Land Achmea, PWZ Achmea en DVZ Zorgverzekeringen. "Ondanks de stijging van de zorgkosten in Nederland, kunnen we de premiestijging dus beperkt houden tot euro 0,75 per maand", aldus directievoorzitter Roelof Konterman.

Met deze premie blijft Zilveren Kruis Achmea onder de premie die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in haar begroting voor 2009 heeft opgenomen, te weten 1.124 euro.

Focus op verhoging kwaliteit van zorg

De premie van Zilveren Kruis Achmea is marktconform en laat sinds de invoering van de basisverzekering in 2006 een consistente lijn zien. Daarbij kiest Zilveren Kruis Achmea voor kwaliteit van zorg en het handhaven van de vrije keuze voor iedere verzekerde. Het gaat dan bijvoorbeeld om de keuzevrijheid voor medicijnen en de mogelijkheid die Zilveren Kruis Achmea volgend jaar biedt verzekerden vrij te stellen van het eigen risico.

Konterman: "Voor negen aandoeningen stimuleren wij verzekerden om zelf via onze afdeling Zorgbemiddeling de beste behandeling te zoeken. En daar belonen we ze voor door hen vrij te stellen van het eigen risico van 155 euro. Zo verbinden we een financiële stimulans met onze belangrijkste doelstelling: het bevorderen van de kwaliteit van zorg."





http://www.zilverenkruis.nl


Noot voor de redactie: