PvdA Rotterdam


Coaching jong politiek talent

Ma 3 Nov 2008 - Ina Chabot

Met de Rotterdam Europees Jongerenhoofdstad 2009 en de verkiezingen in aantocht heeft de Stichting LOKAAL een driemaandelijks project uitgezet voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de politiek. De jongeren krijgen een combinatie van scholings/informatie-avonden en de ondersteuning van een coach die hen de politieke praktijk uitlegd en laat mee beleven.
Het uitdaging om jongeren voor dit onderwerp te werven is in ieder geval geslaagd. Op woensdag 29 oktober stroomde de leeszaal in het stadhuis vol met gemotiveerde, nieuwsgierige en vooral goed gebekte jongeren die voor het eerst kennis maakte met hun coach. Vanuit alle politiek partijen waren de coaches vertegenwoordigd. Ik heb voor de PvdA die taak op me genomen.
Het werd een levendige avond waarin een ieder een aantal vragen voorgelegd kreeg die uiteenliepen van de persoonlijke motivatie om in de politiek aan de slag te zijn tot de mening over Wouter Bos en de maatregelen rond de financiële crisis.
De ambitie en de belangstelling voor de politiek door jongeren verdient alle aandacht.
De doelstelling om de politiek participatie te verhogen zal door deze groep deelnemende jongeren vast en zeker gehaald worden. Ik roep alle mensen van alle leeftijden op om zich met een zelfde enthousiasme te melden bij je politieke partij en met een zelfde nieuwsgierigheid uit te vinden of dat werk ook voor u de uitdaging is in de komende politieke (deel)raadsverkiezing.
Ina Chabot
fractievoorzitter