Avéro Achmea houdt premie basisverzekering gelijk

03/11/2008 15:17

Achmea Divisie Zorg

Leeuwarden, 3 november 2008 - Avéro Achmea houdt de premie voor de basisverzekering 2009 gelijk. De intermediairverzekeraar rekent voor haar restitutiepolis een bruto jaarpremie van 1.166 euro. De combinatiepolis kost 1.146 euro per jaar. "Ondanks de stijging van de zorgkosten in Nederland, kunnen we de premie gelijk houden", aldus directievoorzitter Jack Hommel.

"Per 1 januari 2009 sluiten wij aan bij de processen van de Divisie Zorg van Achmea om optimaal te kunnen profiteren van de kennis, de schaalvoordelen en het door de klanten hoog gewaardeerde klantcontactcentrum. Daardoor kunnen we de klant nog beter bedienen. Deze voordelen vertalen zich direct al in een gelijkblijvende premie voor de basisverzekering."

Aanvullende verzekering

Door een stijging van de zorgkosten in de aanvullende pakketten wordt de premie hiervan met gemiddeld 7,18 procent verhoogd. De premiestijging voor de aanvullende pakketten ligt onder het marktgemiddelde van 8 procent.

Over Avéro Achmea

Avéro Achmea maakt onderdeel uit van de Achmea Groep, één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Avéro Achmea werkt voor de distributie van haar producten exclusief samen met onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Het productassortiment biedt het intermediair de mogelijkheid om zowel de zakelijke- (MKB) als de particuliere markt in de volle breedte te bedienen. Avéro Achmea is de grootste zorgverzekeraar in het intermediaire verzekeringskanaal.






Noot voor de redactie: