Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 03-11-2008

WONINGINBREKERS ACTIEF

SLIEDRECHT/ HOOGBLOKLAND/ HARDINXVELD-GIESSENDAM: Het afgelopen weekend zijn woninginbrekers actief geweest in bovengenoemde plaatsen. Bij een woning aan de Deltalaan in Sliedrecht klommen de daders op het balkon van de 1e etage waarna zij het slaapkamerraam open braken. Vervolgens werden hier geld en sieraden ontvreemd. De inbraak heeft plaatsgehad in de nacht van zaterdag op zondag.

Op de Dorpsweg in Hoogblokland kwam een bewoonster erachter dat er tijdens haar afwezigheid van enkele dagen was ingebroken. Hier forceerden de daders de achterdeur waarna zij de hele woning doorzochten. Hier werd geluidsapparatuur, geld en een computer meegenomen.

Een woning aan de Peulenlaan werd zondagavond tussen 17.30 en 19.30 uur ingebroken in Hardinxveld-Giessendam. Via het balkonraam konden de daders binnenkomen waarna zij uit de woning geld en sieraden meenamen.

DRIE VRACHTWAGENS BUIT BIJ INBRAAK IN BEDRIJF

MEERKERK Vanuit een bedrijf aan de Burgemeester Sloblaan zijn tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag tussen drie vrachtwagens gestolen. De alarmcentrale kreeg die avond geen contact met het bedrijfspand, waarna men polshoogte ging nemen. Het bleek dat de daders de bedrading van de elektriciteitskast hadden doorgesneden waardoor het alarmsysteem werd uitgeschakeld. Men kon hierna via een deur aan de achterzijde van het pand binnenkomen waarna zij de sleutels van drie bedrijfsvoertuigen meenamen. Vanaf het terrein van het bedrijf werden vervolgens de drie vrachtwagens meegenomen. Het betreft een Mercedes-Benz kleur wit met het kenteken BN-NX-89, een Spaanse vrachtwagen van het merk Scania kleur wit zonder kenteken en een Spaanse vrachtwagen van het merk Daf ook niet voorzien van een kenteken. De autos staan inmiddels internationaal gesignaleerd.