Gemeente Drechterland

3-10-2008

Succesvolle kennismaking met G-schaatsen

Afgelopen zaterdag werd voor de tweede keer een jeugdschaatsclinic georganiseerd voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8. Ruim 300 kinderen hadden zich bij schaatstrainingsgroep Solid Aqua aangemeld.

Dit jaar was het eerste jaar dat ook kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kennis konden maken met het schaatsen. Sportservice Noord-Holland heeft i.s.m. schaatsvereniging Solid Aqua deze mogelijkheid gecreëerd. Door de hulp van 15 vrijwilligers konden 30 kinderen de ijsbaan op om hun rondjes te rijden. Allemaal voorzien van een helm, beschikbaar gesteld door de Rabobank. Iedere vrijwilliger werd op zijn beurt weer ondersteund door een leerling van het Tabor college uit Hoorn. Vanuit een bijzonder âbuddy-projectâ werden 15 leerlingen voor deze avond ingezet.

Deze avond stond in het teken van kennismaking. Zowel de vrijwilligers als de kinderen konden kennis maken met elkaar, met het ijs en het schaatsen. De een ging sneller dan de ander, sommige met behulp van een rekje en andere ondersteund door de vrijwilliger, maar allemaal stonden ze erop. Een prachtige ervaring voor de vrijwilligers én de kinderen.

Door het enthousiasme van zowel de vrijwilligers als de kinderen kan er vanaf 5 januari een g-schaatsgroep van start gaan onder de vlag van schaatsvereniging Solid Aqua. Op de 30x60 baan zal het schaatsen door uitdagende oefeningen aangeleerd worden. Wil je meer weten over deze schaatsgroep, als deelnemer of vrijwilliger, neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Mariska Bakker, via (0229) 28 77 04.

G-schaatsen 'Westfries', Hoorn.