Stadsdeel Zeeburg

Javastraat, hier zijn de bomen

3 november 2008
Maandag 3 november 2008 gaf stadsdeelwethouder Dennis Straat symbolisch het startsein voor het planten van de bomen in de nieuwe Javastraat. Buurtbewoners en kinderen van de J.P. Coenschool hielpen mee.

10, 9, 8 7, 6...

...5, 4, 3, 2, 1 en GO! Na luidkeels aftellen door de wethouder en de kinderen van de J.P. Coenschool takelde een hoogwerker de boom in het gat. Dol enthousiast verzamelden vele kinderen zich rond de boom om aarde in het gat te scheppen. Het ging zo rap dat de wethouder vroeg of de kinderen 's middags vrij waren om de rest van de bomen te planten!

Foto: bomen Javastraat geplant

Kroon op het werk

Afgelopen zomer was de herinrichting van de Javastraat en omgeving al zo goed als klaar. Nu het plantseizoen is begonnen, kan de kroon op het werk worden gezet. Met de komst van tien meter hoge Amerikaanse esdoorns worden de Javastraat en het Javaplein weer groen.

Nieuwe bomen kleuren straat zelfs rood

Straat: "Het planten van de nieuwe bomen is niet zo maar iets. Het is beeldbepalend voor de nieuwe Javastraat. Bovendien was er in de aanloop naar de herinrichting veel te doen over het weghalen van de iepen die er stonden. Het planten van nieuwe bomen moet de straat weer groen, geel en zelfs rood kleuren."

In maart dit jaar startte het stadsdeel met de herinrichting. Naar verwachting is de straat medio december helemaal klaar.