Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 03-11-2008

Politie spoort en pakt mogelijke drugsdealer op

TILBURG - De politie heeft zaterdagavond 01 november jl. rond de klok van 22.00 uur in de Mercuriusstraat twee mannen van 31 en 32 jaar, beiden afkomstig uit Goirle aangehouden voor het vermoedelijk dealen van harddrugs. De 32-jarige verdachte is op het bureau in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Zowel in de auto als bij de man thuis vond de politie harddrugs (cocaïne). De andere verdachte, de 31-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bij het team Tilburg West kwamen de afgelopen weken meldingen binnen dat er vanuit een auto in de wijk Het Zand mogelijk harddrugs gedeald werden. Deze klachten waren voor het team aanleiding om een uitgebreid onderzoek in te stellen.. Naar aanleiding van dit project waren agenten van het team zaterdagavond op onderzoek. Zij zagen omstreeks 22.00 uur twee mannen, in een voor hen verdachte auto zitten, die zij controleerden. De mannen waren bezig met het maken van een joint. Op grond van de Opiumwet werd de auto vervolgens verder onderzocht. De agenten troffen in de auto op diverse plaatsen bankbiljetten en gripzakjes met daarin een wit poeder en of tabletten aan. Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten werden beide mannen
aangehouden op de verdenking van het dealen van harddrugs. Bij de 32-jarige verdachte werd na overleg met het Openbare Ministerie een zoeking gedaan in zijn woning. Hierbij werden nog meer harddrugs aangetroffen. De politie heeft ruim 160 gripzakjes met cocaïne in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie houdt tweetal aan voor openlijke geweldpleging in bus

BERKEL-ENSCHOT - De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die op 19 oktober jl. plaats vond in de nightliner in Berkel-Enschot. Naar aanleiding van het onderzoek werd vanmorgen in een woning in Berkel -Enschot de 20-jarige bewoner en een 22-jarige bewoner uit Udenhout aangehouden.

Op 19 oktober jl. kreeg een 19-jarige inwoner uit Eindhoven in de nightliner een woordenwisseling met de twee verdachten. Aanleiding daartoe was het gedrag van beide mannen in de richting van de overige buspassagiers. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij het slachtoffer meerdere klappen kreeg van beide verdachten. Het incident vond s'ochtends rond 03.30 uur plaats in de Molenstraat in Berkel-Enschot. Zowel het slachtoffer als zijn vriend werden door het tweetal mishandeld. het slachtoffer liep naast een bloedneus en een gezwollen oog, ook een lichte hersenschudding op.

Politie arresteert Hagenaar na gewapende overval tankstation

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 21.00 uur in de omgeving Dr. Deelenlaan een 19-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een gewapende overval die gisteravond plaats vond bij een tankstation aan de Beneluxlaan. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Rond 20:30 uur kwamen drie nog onbekende en gemaskerde daders het tankstation binnen. Op het moment van de overval was een medewerkster van het station aan het werk en waren er geen klanten aanwezig. De vrouw is door de daders bedreigd met een vuurwapen. Met een nog onbekend geldbedrag zijn de daders er vandoor gegaan. De politie stelde een onderzoek in. Bij het kanaal aan de Dr Deelenlaan troffen agenten een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie schakelde slachtofferhulp in voor de medewerkster.

Tilburger aangehouden voor mishandeling

TILBURG - De politie heeft vanmorgen voor een horecagelegenheid op het Piusplein een 47-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 21-jarige stadsgenoot, deed aangifte. Het slachtoffer verklaarde op het Piusplein een klap te hebben gekregen van een man die kort daarvoor op het plein met een schroevendraaier zwaaide. De aanleiding tot de mishandeling is onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in. De aangehouden man is een bekende veelpleger.

Politie pakt auto-inbreker in de kraag

TILBURG - De politie heeft gisteravond even na 18.00 uur in de Beelaarts van Bloklandstraat een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een inbraak in een auto te hebben gepleegd, die geparkeerd stond aan de Wandelboslaan.

De politie stelde direct een onderzoek in, na een ontvangen melding van een inbraak in een auto in de Wandelboslaan. Daar troffen agenten een auto aan waarvan een ruit vernield was. Met behulp van het opgegeven signalement controleerden agenten de omgeving. Op de Beelaarts van Bloklandstraat trof de politie een man aan die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de agenten gooide de man een schroevendraaier weg. De man is aangehouden.

Fietsendieven trekken aan het kortste eind

UDENHOUT - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur op verschillende locaties drie minderjarige jongens, van 15 en 16 jaar, afkomstig uit Tilburg en Udenhout aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht op de Sportlaan in Udenhout twee fietsen te hebben gestolen.

Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van diefstal van twee fietsen uit een fietsenstalling bij een voetbalvereniging aan de Sportlaan in Udenhout. In de directe omgeving, de Molenhoefstraat in Udenhout, trof de politie een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen vertelde de agenten een
onsamenhangend verhaal waarop besloten werd hem aan te houden. Tijdens het ingestelde onderzoek zagen agenten in de Quirijnstokstraat twee andere jongens met aan de hand twee fietsen lopen. Controle wees uit dat het de fietsen betrof die eerder ontvreemd waren. Het tweetal mocht mee naar het bureau. De jongens ontkenden de diefstal maar deden wel afstand van de fietsen.

Politie stelt onderzoek in na schieten op woning

MOERGESTEL - De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een schietpartij die vanmorgen plaats vond bij een woning aan de Voorbrugstraat. Er raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Tegen 03.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding dat er geschoten was op een woning in de
Voorbrugstraat. Direct spoedde zich meerdere eenheden ter plaatse. Daar werden de agenten aangesproken door de 37-jarige bewoner. De man vertelde vanmorgen gewekt te zijn door de deurbel. Beneden in de woning hoorde de man meerdere schoten. Kort daarna reed er
vermoedelijk een voertuig weg in de richting van de Boonhofstraat. Via 112 stelde hij de politie in kennis. Naast het opnemen van een aangifte stelde de technische recherche een sporenonderzoek in. De agenten troffen meerdere kogelinslagen aan in de voordeur en een ruit. De politie neemt de zaak hoog op en verzoekt getuigen of anderen die mogelijk iets meer weten contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem 0800-7000

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 03-11-2008 16:02 | © Regio Midden en West Brabant |