Gemeente Brummen


Uitreiking vrijwilligersprijs

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-11-2008)

De 69-jarige Geert Kleverwal uit Brummen mag zich vrijwilliger van het jaar van de gemeente Brummen noemen. Afgelopen zaterdag werden de vrijwilligers uit de gemeente Brummen in het zonnetje gezet tijdens de Jaarlijkse Vrijwilligersreceptie. De receptie vond plaats in Plein Vijf te Brummen.

De heer Kleverwal ontving een oorkonde en een bokaal uit handen van voetbaltrainer Edward Sturing. Wethouder Geert van Klinken sprak namens de gemeente Brummen zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. Hij is er van overtuigd dat de maatschappij niet meer functioneert als de vrijwilligers op een dag allemaal hun werk zouden neerleggen. Dat liet hij afgelopen zaterdag in een druk bezocht Plein Vijf weten.

De Vrijwilligerscentrale Brummen-Eerbeek telt 350 vrijwilligers en wil met deze gemeentelijke vrijwilligersreceptie de waardering uitspreken over alle vrijwilligers. De gemeente Brummen heeft de vrijwilligersprijs in 2001 geïntroduceerd en maakt via een financiële bijdrage de uitreiking jaarlijks mogelijk.

Naast de heer Kleverwal waren de Stichting kinderkledingbeurs en de Vereniging de buurtbus HTOV (Hall-Tonden-Oeken-Voorstonden) genomineerd voor de vrijwilliger van 2008.