Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Toekomst IJsselmeerziekenhuizen mogelijk

Toekomst IJsselmeerziekenhuizen mogelijk

Nieuwsbericht, 30 oktober 2008
Kinderen spelen in speeltuintje voor de ingang van het IJsselmeerziekenhuis in Emmeloord.

Een basisziekenhuis met alle basisspecialismen in Lelystad is haalbaar. In Emmeloord, Urk en Dronten zouden poliklinieken met dagbehandelingen de beste optie zijn.

Dit is de kern van het advies dat onafhankelijk deskundige Lodewick vandaag heeft uitgebracht. Lodewick was gevraagd om in kaart te brengen hoe de toekomst van de ziekenhuiszorg in Noordoost-Flevoland en de IJsselmeerziekenhuizen er uit kan komen te zien. Minister Klink is tevreden met het advies en blij dat ook de andere betrokken partijen achter het advies staan.

Warme doorstart

Om te komen tot een basisziekenhuis in Lelystad met poliklinieken in Dronten, Emmeloord en Urk is een `warme doorstart' van de IJsselmeerziekenhuizen de best denkbare optie, aldus het officiële persbericht dat Lodewick vandaag heeft uitgebracht. Belangrijkste punt hierbij is dat er partijen zijn die zeggen kapitaal in de ziekenhuizen te willen steken om de weg naar de toekomst zeker te stellen.

Kapitaalinjectie

Tot 7 november dient de bestuurlijk verantwoordelijke van de ziekenhuizen met mogelijke partners te overleggen over bestuurlijke participatie en een kapitaalinjectie.