Agis houdt zorgpremie voor 2009 nagenoeg gelijk

03/11/2008 16:32

Agis Zorgverzekeringen Amersfoort

De jaarpremie voor de zorgverzekering van Agis, de Agis Basispolis, bedraagt voor volgend jaar 1.095 euro (maandpremie 91,25 euro). De premie stijgt hiermee met slechts

6 euro ten opzichte van het huidige jaarbedrag. Met deze geringe verhoging van 0,5 procent blijft Agis ruim onder de landelijk geraamde stijgingen van de overheid van circa 2,5 procent.

Agis werkt al jaren aan het verbeteren van de zorg, het betaalbaar houden van de gezondheidszorg en het ontwikkelen van zorg en diensten op maat voor diverse doelgroepen. Dat doet de zorgverzekeraar om haar verzekerden een goede zorgverzekering te kunnen bieden tegen een eerlijke premie. Verder hanteert de zorgverzekeraar structureel een betrouwbaar financieel beleid. Agis haalde de afgelopen vijf jaar een positief bedrijfsresultaat.

Investeren in gezondheid

Agis streeft er op allerlei manieren naar om mensen bewuster te laten omgaan met hun gezondheid en gezond gedrag te bevorderen. Hierbij werkt Agis nauw samen met zorgverleners uit de eerste lijn, zoals de huisarts en fysiotherapeut.

Ook volgend jaar investeert de zorgverzekeraar in de gezondheid van haar verzekerden. De focus ligt hierbij op preventie en het voorkomen van gezondheidsproblemen. Een voorbeeld hiervan is het convenant dat Agis onlangs sloot met de gemeenten Utrecht en Amsterdam om de gezondheid van de inwoners te verbeteren. Hiervoor werkt de zorgverzekeraar samen met diverse partijen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Verder gaat Agis door met het leveren van maatwerk voor doelgroepen zoals jongeren, ouderen, allochtonen en chronisch zieken.

Aanvullende verzekeringen

De premie van de Agis Basispolis blijft nagenoeg gelijk. Door de stijging van de zorgkosten gaan de premies van de aanvullende verzekeringen omhoog. Een aantal bestaande vergoedingen in de aanvullende verzekeringen gaat omhoog. Nieuw in de aanvullende verzekering is onder meer de vergoeding van diabetes teststrips. Agis hanteert ook voor 2009 geen risicoselectie voor al haar verzekeringen inclusief aanvullende verzekeringen, met uitzondering van de Tand Comfort.

Zorgverzekeringen Agis Premie per maand 2009

Basisverzekeringen individueel

Agis Basispolis (restitutie) 91,25

Agis Basispolis Basic (natura) 90,75

Aanvullende verzekeringen individueel

Compactpolis 4,40

Compleetpolis 13,40

Comfortpolis 24,20

ComfortPluspolis 37,25

50 + Actief Polis 21,15

Tandverzekeringen individueel

Tand Compact 11,95

Tand Compleet 19,95

Tand Comfort 25,95