Kofi Annan levert bijdrage aan voorstelling over gevlucht talent

24/10/2008 15:07

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Op 3 november vindt in de Utrechtse Stadschouwburg de première plaats van de unieke muziektheatervoorstelling "Excellence in Exile". De voorstelling is ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, is speciaal voor deze voorstelling geïnterviewd.

De voorstelling "Excellence in Exile" laat zien dat vluchtelingen veerkrachtige, talentvolle en moedige mensen zijn die de Nederlandse samenleving veel te bieden hebben. De basis van de voorstelling wordt gevormd door interviews met vluchtelingen, Ruud Lubbers en de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan.

"Vluchtelingen moeten niet - en mogen niet - gezien worden als een last. Wie zijn eigen leven en het leven van zijn familie riskeert, is gedreven om iets van het leven te maken en is ook bereid om ervoor te werken. Als zij de kans krijgen hun mogelijkheden ten volle te benutten, op gelijkwaardige basis, zal het overgrote deel van hen een toevoegde waarde zijn voor de maatschappij. Ik feliciteer de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF met haar 60e verjaardag. Ook geef ik mijn beste wensen aan de studenten die door de jaren heen door het UAF gesteund zijn", aldus Kofi Annan.

In de voorstelling wordt onder regie van regisseur Paul Koek van de Veenfabriek het talent en de kracht van vluchtelingen zichtbaar en voelbaar. De hoofdrollen zijn voor actrice Adelheid Roosen en acteur en voormalig UAF student, Bright O. Richards. Hare Majesteit de Koningin zal als gast de voorstelling bijwonen.

Sinds haar oprichting in 1948 heeft de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF duizenden vluchtelingen uit de hele wereld ondersteund bij hun studie en het vinden van passend werk. Schrijver Kader Abdolah, Oscar genomineerde filmregisseur Hany Abu Assad, presentator Martin Simek en oud-kamerleden Hirsi Ali en Mohamed Rabbae zijn enkele van de vele vluchtelingen die met een UAF-beurs gestudeerd hebben en zo hun talenten hebben ontwikkeld.

Na de première gaat de voorstelling op tournee door het land.





http://www.uaf60jaar.nl