Gemeente Almelo

Aanleg bergbezinkleiding Wolbes Landen

28 oktober 2008 - Vanaf maandag 3 november start de Gemeente met het aanleggen van een bergbezinkleiding in de Wolbes Landen in Bornerbroek.

Wat gaat er gebeuren?
De Gemeente is bezig met het verminderen van het aantal overstorten van de riolering. Ook in Bornerbroek is een overstort gesitueerd waar bij hevige regenbuien water overstort vanuit de riolering op de bermsloot langs de Wolbes Landen. Het betreft de bermsloot vanaf huisnummer 1 in noordelijke richting. Om het aantal overstorten te verminderen wordt er een bergbezinkleiding (is een grote rioolleiding) gelegd in de weg, vanaf de Eierbaan tot ongeveer 75 m in noordelijke richting.

De gemeente Almelo heeft aan aannemersbedrijf Ballast Nedam opdracht gegeven om dit werk uit te voeren. Het werk start in week 45 en duurt ongeveer 5 weken. Gedurende deze periode is het weggedeelte voor het doorgaande verkeer afgesloten. Een omleiding wordt aangegeven via de Geurntjesdijk. Van te voren worden door de nutsbedrijven enkele kabels en leidingen verlegd.

Gevolgen voor het verkeer
De Wolbes Landen is voor het doorgaande verkeer afgesloten tussen de Eierbaan en de Geurntjesdijk. Er is een omleidingsroute aangegeven via de Geurntjesdijk.

Duur van de werkzaamheden
Het werk start vanaf week 45 2008 en duurt ongeveer 5 weken, afhankelijk van het weer.

Informatie
Mochten er vragen zijn betreffende de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk de heer W. Vonkelman, telefoon: 06 - 55 68 56 76.

Voor overige vragen over dit project kunt u contact opnemen met de heer Steenwelle, telefoonnummer 0546 - 54 14 53.