De President's Night en het All American Breakfast 2008

07/11/2007 17:37



Booij, Klusman en Van Bruggen



Aankondiging voor de pers
4 & 5 November 2008
Amsterdam, Melkweg & Stadsschouwburg

POLITIEK DOORHALEN OP DE PRESIDENT'S NIGHT EN HET ALL AMERICAN BREAKFAST 2008 Amerikaanse presidentsverkiezingen live in de Melkweg en Stadsschouwburg. Kaarten nu in de voorverkoop!

Over iets minder dan een jaar, op 4 november 2008, kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Er staat veel op het spel. Wordt de Republikeinse hegemonie definitief gebroken? Of weet de conservatieve presidentskandidaat het vertrouwen van de Amerikaanse kiezer te herwinnen? De hele wereld kijkt op veilige afstand mee. Maar niet in de Amsterdamse Melkweg en Stadsschouwburg. In de nacht van 4 op 5 november bevinden Nederlandse USA-watchers zich hier in het oog van de politieke storm. Dit is dé locatie om getuige te zijn van opnieuw een historische verkiezingsuitslag. Op de President's Night en het aansluitende All American Breakfast stromen de eerste exit polls binnen. Ook zijn er live-verbindingen met de belangrijkste Amerikaanse televisienetwerken, reacties van correspondenten ter plaatse, debatten, achtergronden, film, comedy en muziek.

Op 4 en 5 november 2008 vormen de Melkweg en de Stadschouwburg het decor van een multimediaal War Room. Tijdens de President's Night draait alles om de exit polls, maar wordt er ook teruggeblikt op de campagnestrategieën van de rivaliserende kampen, de rol van de media en de politieke context.

Direct aansluitend volgt in de monumentale zaal van de stadsschouwburg het All American Breakfast, waar de echte die hards een eerste eitje stukslaan op de definitieve verkiezingsuitslag. Wat betekenen de uitslagen voor Amerika en voor de internationale verhoudingen?

In 2004, op eerste editie van de President's Night en het All American Breakfast, waren zowel de Stadsschouwburg als de Melkweg volledig uitverkocht. Een gefascineerd publiek verruilde zijn nachtrust voor het Amerikaanse verkiezingsgeweld tussen de kampen Kerry en Bush. Mede door deze ervaring heeft de organisatie van het evenement besloten nu al te starten met de voorverkoop voor President's Night 2008.

Meer informatie over de line-up en het programma volgt op de website www.usaelections.nl

Organisatie
De President's Night en het All American Breakfast is een initiatief van Stadsschouwburg Amsterdam, de Melkweg en campagnebureau Booij, Klusman en Van Bruggen (BKB).

Contact
Tel.: 020 520 52 80. Email: info@bkb.nl

Voorverkoop
Vanaf 7 november via Ticketservice, AUB-Ticketshop, Melkwegkassa en Stadsschouwburg Amsterdam

Kaarten voor de President's Night: 17,50
Kaarten voor het All American Breakfast: 15,-
Passe-partouts: 30,-





http://www.usaelections.nl