Gemeente Borsele

Cursus voor monumentenliefhebbers

Heinkenszand, 18 september 2008

Op 4 november start de cursus âWonen in de monumentengemeente Borseleâ in ât Hof Stenevate in Heinkenszand. De cursus biedt vooral praktische informatie aan bewoners en eigenaren van monumentale panden, in het bijzonder woonhuismonumenten in de gemeente Borsele. De cursus is ontwikkeld door de gemeente Borsele, de Zeeuwse Volksuniversiteit en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Zeeuwse Volksuniversiteit: 0118-634800 of per e-mail: zeeland@volksuniversiteit.nl.

Â

De gemeente Borsele telt een groot aantal monumenten, zowel rijks- als gemeentelijke monumenten. Daaronder bevindt zich een aanzienlijk aantal monumentale woonhuizen en boerderijen. Dat bezit brengt vragen met zich mee over vroeger: over de tijd van ontstaan, over de vaak gecompliceerde bouwgeschiedenis en over de soms kleurrijke bewoners van weleer. Daarnaast betekent dat bezit een verantwoordelijkheid voor de toekomst, waarbij vragen over onderhoud, restauratie, beleid, subsidie en beplanting aan de orde komen. In de cursus worden deze uiteenlopende aspecten helder op een rij gezet. Ook richt de cursus zich op het waardevol cultuurlandschap.

Â

De cursus gaat van start op dinsdag 4 november 2008 om 19.30 en bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten en een dorpswandeling. De cursuslocatie is de historische boerderij ât Hof Stenevate in Heinkenszand, tegenover het gemeentehuis. Het cursusgeld bedraagt ⬠40,00.