Politiek doorhalen bij President's Night en All-American Breakfast

02/10/2008 13:35

Booij, Klusman en Van Bruggen

Aankondiging voor de pers

President's Night en All-American Breakfast 4 & 5 November 2008

Amsterdam, Melkweg & Stadsschouwburg

Met o.a. Jack de Vries, Russell Shorto, Paul Scheffer, Jacques Monasch, Ruth Oldenziel, James Kennedy, Wouter Bos, Humberto Tan, en muziek van C-Mon & Kypski (DJ Set) en de Pedro Delgados.

Op 4 en 5 november zijn de Melkweg en de Stadsschouwburg in Amsterdam het toneel van de President's Night en het All American Breakfast. Vanaf 19 uur vinden in de Melkweg debatten, interviews en optredens plaats. Tot vroeg in de morgen is er contact met correspondenten in de VS en de exit polls worden nauwlettend gevolgd. De Grote Zaal van de Stadsschouwburg wordt in de loop van de nacht omgetoverd tot een sfeervolle ontbijtruimte. 's Ochtends wordt in de Stadsschouwburg gesproken met commentatoren en ontbeten met de ochtendkranten, bagels en slappe Amerikaanse koffie.

Programma

Een kleine greep uit het programma: speeches van John McCain en Barack Obama door Aad van den Heuvel en Humberto Tan naar tekst van Pieter Hilhorst. Leon Verdonschot interviewt historicus James Kennedy en honkbalbondscoach Robert Eenhoorn. Staatssecretaris Jack de Vries en Kay van de Linde analyseren de beste campagnespots aller tijden. Hoogleraren Maarten van Rossem en Ruth Oldenziel geven college. Er zijn debatten over de economische situatie, over duurzaamheid en over de rol van minorities in de politiek met o.a. Rick van der Ploeg, Karien van Gennip en Wouter Bos.

Direct aansluitend op het avond- en nachtprogramma volgt in de monumentale zaal van de Stadsschouwburg het All American Breakfast, waar de echte die hards een eerste eitje stukslaan op de definitieve verkiezingsuitslag. Wat betekenen de uitslagen voor Amerika en voor de internationale verhoudingen? Clairy Polak presenteert en te gast is o.a. Alexander Rinnooy Kan.

Tweede editie

Dit is de tweede editie van de President's Night en All-American Breakfast. Tijdens de eerste editie in 2004 verkozen 1800 gefascineerde bezoekers de Amerikaanse verkiezingsstrijd boven nachtrust. Zowel de Stadsschouwburg als de Melkweg waren daarmee volledig uitverkocht.

Voorverkoop

Kaarten zijn te krijgen bij AUB-Ticketshop, Melkweg en Stadsschouwburg Amsterdam.

Kaarten voor de President's Night: 17.50

Kaarten voor het All American Breakfast: 15.-

Passe partouts uitverkocht.

Meer informatie over het programma op www.usaelections.nl.





http://www.usaelections.nl

http://www.bkb.nl