Gemeente Kapelle

Proefles Taébo en kickboksen in Schore

Op dinsdag 4 november is het zover, dan zullen, in het dorpshuis, de eerste lessen Taébo en kickboksen plaatsvinden. De bedoeling is om bij voldoende belangstelling iedere dinsdagavond het dorpshuis hiervoor open te stellen. Het jeugd- en jongerenwerk heeft samen met de beheerder van het dorpshuis en een vrijwilliger een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om deze tak van sport in Schore actief te maken. Onder de jongeren, waarvan ook de Jopjeugd, zijn er een aantal die direct enthousiast reageerden, kickboksen dat is cool! Het dorpshuis is als locatie gekozen en er is een vakkundige leraar aangetrokken. Er wordt aandacht gegeven aan ritmisch bewegen op muziek (Taébo) en later op de avond het kickboksen. Dit laatste is niet zoals velen denken een agressieve of harde sport, in de lessen wordt er vooral aandacht gegeven aan respect, zelfvertrouwen en zelfbeheersing.

Beide sporten zijn voor zowel jongens en meiden en voor alle leeftijden. Mocht je interesse gewekt zijn, dat is het mogelijk jezelf op de avond in te laten schrijven.

De Taéboles begint om 19.15 uur en duurt een uur, het kickboksen begint om 20.15 tot 21.45 uur. Sportieve kleding en schoenen (géén zwarte zolen) is natuurlijk nodig om lekker te kunnen bewegen en een handdoek kan ook erg makkelijk zijn. Na afloop kan er natuurlijk nog gezellig iets gedronken worden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met John Aartsen: 0113-341954