Gemeente Moerdijk


21-10-2008: Wijkactie "energie besparen" in Torenveld/Krooswijk

De gemeente Moerdijk voert in oktober en november 2008 samen met de Stichting Woningbouw Zevenbergen, de basisscholen De Arenberg, De Regenboog en De Boemerang de wijkactie Energie besparen uit in Torenveld en Krooswijk. Tijdens deze actie worden de woningeigenaren, huurders en kinderen van het basisonderwijs in Torenveld en Krooswijk geïnformeerd over het nut van energie besparen en hoe zij dit kunnen doen. Op dinsdag 4 november 2008 van 18.30 tot 21.00 uur is er in basisschool De Regenboog een informatiemarkt georganiseerd voor alle bewoners van de wijken Torenveld en Krooswijk.

Waarom een wijkactie energie besparen?
Zoals we weten hebben we te maken met een klimaatverandering door een hoge uitstoot van CO2 (= kooldioxide), met alle gevolgen van dien. Energie van fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, draagt bij aan de hoge uitstoot van CO2. Hoe minder we dit gebruiken, hoe beter voor ons milieu.
De gemeente Moerdijk heeft energiebesparing en duurzame energie hoog op de politieke agenda staan. Het is zeer belangrijk om burgers, zowel volwassenen als kinderen, te wijzen op de mogelijkheden om energie te besparen. Enerzijds omdat dat beter is voor hun portemonnee. Anderzijds is energie besparen goed voor het milieu. De Stichting Woningbouw Zevenbergen (SWZ) is in Torenveld en Krooswijk bezig met een flinke opknapbeurt van de woningen. Bij de renovatie en nieuwbouw wordt door SWZ sterk ingezet op energie (besparings)maatregelen. SWZ wil zijn huurders hier graag over informeren.
De basisscholen De Arenberg, De Regenboog en De Boemerang onderschrijven het nut van energie besparen en vinden dat de kinderen bewust met energie dienen om te gaan. We zijn immers allemaal verantwoordelijk voor ons milieu. De scholen gaan aan de slag met een energieproject tijdens de lessen, waarbij ook thuis opdrachten worden uitgevoerd.

Informatiemarkt Energie besparen op 4 november 2008 Op dinsdag 4 november 2008 vanaf 18.30 uur vindt de informatiemarkt plaats in basisschool De Regenboog, Zoetendaal 26 in Zevenbergen. Iedereen uit de wijken Torenveld/Krooswijk is hier van harte welkom! Op deze markt staan de werkstukken van de kinderen van de drie basisscholen tentoongesteld. Wethouder W. Vissers opent de energiemarkt met een beloning voor de inspanningen van de kinderen en overhandigt een beloning aan een huishouden dat de toegestuurde flyer voor het raam heeft gehangen.
Daarnaast zijn er kraampjes waar u alle mogelijke tips en informatie kunt krijgen over zuinig omgaan met energie en over energiebesparende maatregelen aan uw huis.
Energiespecialisten kunnen u alles vertellen en tips geven over hoe u zuinig met energie kunt omgaan in uw woning en hoe u daarmee onnodige kosten kunt besparen.

Bespaarloket West Brabant
Op deze website kunt u onder bespaarloket West-Brabant vele tips vinden over hoe u energie kunt besparen in uw huis. U kunt zelfs een gratis advies op maat krijgen voor uw eigen woning via deze webpagina.

Meer informatie
Via de gemeentelijke rubriek in de Moerdijkse Bode en op deze website wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond de wijkactie Energie besparen in Torenveld/Krooswijk.