Gemeente Capelle a/d IJssel

Bijdrage in cursuskosten van muziekonderwijs in Capelle aan den IJssel

De bijdragepercentages voor de cursuskosten van muziekonderwijs in Capelle aan den IJssel voor het cursusjaar 2008/2009 zijn vastgesteld.

Op dinsdag 4 november 2008 is er van 19.30 uur tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst over de Scholenstrook Merellaan. U bent van harte welkom in het restaurant van het gemeentehuis.

Herontwikkeling Scholenstrook

We zijn bezig met de herontwikkeling van de scholenstrook aan de Merellaan Oost. Het gebied vanaf de Rooms Katholieke kerk tot en met de gymzaal aan de Wiekslag verandert de komende jaren drastisch. Allereerst komt er voor het IJsselcollege, op de hoek van de Merellaan en de Wiekslag, een nieuw pand voor praktijkonderwijs. Hierin zijn ook de nieuwe gymzaal en het buurthuis ondergebracht.

Met de nieuwbouw van het IJsselcollege komt er ruimte vrij voor 23 eengezinswoningen. Om beide plannen in onderlinge samenhang te kunnen ontwikkelen, zijn voor deze locatie stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld.

Informatieavond

U krijgt op de informatieavond uitleg over de stedenbouwkundige randvoorwaarden, de bouw van het IJsselcollege, buurthuis, gymzaal en over het voorlopige woningbouwplan. Daarnaast geven we informatie over de verdere planontwikkeling. U kunt uw mening over de stedenbouwkundige randvoorwaarden en het voorlopige bouwplan geven. We nemen uw reactie mee in het advies aan het college over het vaststellen van de definitieve stedenbouwkundige randvoorwaarden. Daarnaast kunnen we u vertellen wat u moet doen als u het niet eens bent met de voorgenomen ontwikkeling.