Ingezonden persbericht


Persbericht

13 november verschijnt, tegelijk met de film: Jonathan Trigell Jongen A, de roman

Winnaar eerste Book to Talk About Prize 2008

Jonathan Trigells debuutroman Jongen A beleefde een droomscenario: bij verschijnen werd het meteen opgemerkt, het werd een tv-film en vervolgens een bioscoopfilm. Toen lezers ter gelegenheid van Wereld Boekendag hun 'Book to Talk About' mochten aanwijzen, kozen ze massaal voor Trigells aangrijpende verhaal. Verder won het de John Llewellyn Rhys Prize en de Waverton Good Read Award. Vanaf 13 november is de film in Nederlandse bioscopen te zien en verschijnt de roman in vertaling.

Jack heeft bijna vijftien van zijn vierentwintig jaar in jeugdgevangenissen doorgebracht. Hij krijgt een nieuwe naam, een baan en een nieuw leven. Zolang zijn echte naam niet aan het licht komt, ziet zijn toekomst er hoopvol uit. Met zijn blauwe ogen lijkt hij voor de wereld volslagen onschuldig, maar hij heeft een gruwelijke kindermoord op zijn geweten. Jack levert een constant gevecht met zichzelf en de media om het verleden te vergeten en om écht opnieuw te beginnen. De media hebben na zijn vrijlating de jacht op hem geopend. Wie bepaalt of 'jongen A' een tweede kans krijgt?

Een hartverscheurende en confronterende roman.

Boy A won op Film by the Sea de MovieSquad Award: de beste film volgens de jongerenjury uit veertien films.

Jonathan Trigell (1974) woont in Chamonix, Frankrijk. In 2002 studeerde hij af in 'novel writing' aan de universiteit van Manchester. Zijn debuut Boy A is deels geïnspireerd op de James Bulger-zaak waarbij twee jongetjes een peuter vermoordden.

Persvoorstelling op 4 november 10.30 uur in Rialto, Amsterdam

Jonathan Trigell is 20 november op Crossing Border Festival in

Den Haag

Beschikbaar voor interviews: 18 t/m 20 november

Proef of Engelse tekst op aanvraag

Voor afspraken en informatie: Kim Fiona Plas, k.plas@ailantus.nl tel: 020 521 89 22

Graag twee bewijsexemplaren van uw recensie

Paperback, 12,5 x 21 cm, 280 blz.,prijs ¤ 18,95,isbn 978 90 895 30110 Omslagontwerp: Studio Ron van Roon

Amsterdam 25 september 2008

Lezers plaatsten honderden reacties op Jongen A op www.worldbookday.com:

'Dit is de meest krachtige en boeiende roman die ik ooit gelezen heb. Het behandelt complexe zaken zonder de makkelijke weg te kiezen. De moderne, snelle stijl zorgt dat je blijft lezen.'

'Ik las dit boek met mijn leesclub en het is zo geweldig, het geeft veel gespreksstof en is zeer goed geschreven. We hadden een vurige discussie over rehabilitatie en de vraag of mensen zoals Jack een tweede kans verdienen. Aanrader!'