Gemeente Bedum


Bedum voor 18e keer op promotiedagen Groningen

28 oktober 2008
Dinsdag 4 en woensdag 5 november;

Bedum staat voor de achttiende keer op de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord Nederland die op dinsdag 4 en woensdag 5 november aanstaande in Martiniplaza in Groningen worden gehouden. Bedum is daar vertegenwoordigd met elf stands. Het plein Bedum wordt jaarlijks bezocht door duizenden bezoekers. Deelnemende bedrijven en organisaties zijn doorgaans prima te spreken over de belangstelling. De Promotiedagen een begrip in het Noorden van het land - worden dit jaar voor de tweeëntwintigste keer gehouden.

Bedum begon de deelname aan de Promotiedagen in 1991. In het recente verleden samengewerkt met de gemeente Winsum en met bedrijven uit die gemeente. Door verschillende oorzaken kalfde de belangstelling van het bedrijfsleven in Winsum voor deelname aan de beurs af. Ook de gemeente Winsum besloot van deelname af te zien. Door inspanningen van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum, een aantal ondernemers en de gemeente lukte het om in 2008 met een volwaardig plein Bedum te komen. Op dat plein hebben 11 organisaties en bedrijven uit de gemeente een plaats gevonden.

De deelnemers uit Bedum zijn: MKB Zorg, Bankup, Vaatstra Installatietechniek, Van der Werf Groenvoorziening, Isolatiebedrijf Iso Bakker, Trailerbouw Vogelzang, Oliedistributie Noord (ODN), Makelaardij Bruintjes en Keurentjes, Total Geo Service, HIAB, Le Vigneron en woningstichting Wierden en Borgen. Ook de gemeente Bedum is met een stand aanwezig. Het aantal deelnemers aan de beurs ligt hoger dan vorig jaar. Toen namen 9 bedrijven en organisaties deel.. De catering op het Plein Bedum is in handen van café Koning uit Bedum. Mede-organisator Rob van der Werf over de animo: We hebben wat magere jaren achter de rug. Daarom zagen we ons genoodzaakt met Winsum samen te werken. Inmiddels loopt het bedrijfsleven in Bedum flink warm voor de dagen. Dat is niet vreemd: ze bieden de mogelijkheid om veel relaties in betrekkelijk korte tijd te bedienen en contacten te onderhouden. Het is vooral een relatiebeurs, maar de dagen kunnen ook tot heel concrete handel leiden. Ik spreek uit ervaring. We staan er als Bedum prima op, deze editie. Die lijn willen we volgend natuurlijk doortrekken. De Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland worden voor de eenentwintigstekeer gehouden. De beurs biedt een overzicht van bedrijven, instellingen en organisaties uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De beurs trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het evenement wordt georganiseerd door Elzinga Promotions uit Groningen. De Promotiedagen zijn op dinsdag van 12.00 tot 22.00 uur voor het publiek geopend. Op woensdag 5 november kan het publiek er van 10.00 tot 22.00 uur terecht. De toegang voor houders van een relatiekaart is gratis; anderen betalen 10,-- aan de kassa van Martiniplaza.