Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Onderhoud Gele Brug te Nieuwerkerk aan den IJssel

Vanaf dinsdag 4 november 2008 tot en met dinsdag 25 november 2008 is geen fiets- en autoverkeer mogelijk via de Gele Brug. Het rijksmonument de Gele Brug wordt de aankomende wintermaanden gerenoveerd en teruggebracht in de originele staat.

De brug wordt hiervoor gedemonteerd en in onderdelen overgebracht naar de werkplaats waar het hout van de hameipoort en balans wordt vervangen. De stalen onderdelen van de brug worden overgezet en vervangen waar nodig. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Slangen Staal uit Gouda.

Noodbrug

Als tijdelijke voorziening wordt een noodbrug geplaatst waarover fiets- en autoverkeer mogelijk is. Vrachtverkeer (boven een gewicht van 3500 kg) is niet mogelijk over deze tijdelijke brug. De gerenoveerde houten ophaalbrug wordt voor het nieuwe vaarseizoen hergeplaatst en zoveel eerder als mogelijk is.

Verkeersmaatregelen

Vanaf dinsdag 4 november 2008 tot en met dinsdag 25 november 2008 is geen fiets- en autoverkeer mogelijk via de Gele Brug. Fietsverkeer over de Ringvaart kan omrijden via de Witte Brug. Autoverkeer kan via de Europalaan of onder De Waterdrager door bij de Batavierlaan. Na 25 november 2008 is weer fiets- en autoverkeer mogelijk over de tijdelijke brug. Het scheepvaartverkeer in de Ringvaart is ter hoogte van de Gele Brug gestremd van 4 november 2008 tot 15 april 2009.