Persuitnodiging: CompetentCity: discussie rondom modernisering MBO

28/10/2008 12:08

COLO Vereniging Landelijke Organen

Doekle Terpstra en Arie Kraaijeveld reageren op de stelling 'Bedreigt de kloof tussen docenten en managers in het MBO de succesvolle invoering van competentiegericht onderwijs?'

Onder leiding van dagvoorzitter Tom van 't Hek leveren prominente Nederlanders als Doekle Terpstra, Arie Kraaijeveld, Cas Spijkers en Willem Nijholt een bijdrage aan een spraakmakend debat tijdens CompetentCity. Psycholoog en filosoof Kees Kraaijeveld wakkert de discussie aan met zijn visie op de problematiek binnen het onderwijs.

Wij nodigen u graag uit om CompetentCity en dit aansprekende debat te bezoeken. CompetentCity is het grootse evenement voor (middelbaar) beroepsonderwijs en vindt plaats op 4 november in congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk.

U bent van harte welkom. Het totale programma start om 09.30 uur. Wilt u alleen het debat bezoeken, dan kan dat uiteraard ook. Een aantal prominenten zoals Doekle Terpstra,Arie Kraaijeveld, Cas Spijkers en Willem Nijholt is beschikbaar voor een interview.

CompetentCity stimuleert het onderwijs, het bedrijfsleven en de kenniscentra om de discussie rond de invoering van competentiegericht onderwijs met elkaar aan te gaan en uiteindelijk tot één gezamenlijke ambitie te komen: het welslagen van de modernisering van het beroepsonderwijs.

Vernieuwing binnen het MBO is daarbij noodzakelijk om de implementatie te laten slagen. Maar hoe pak je dat aan? Wat verstaan we onder professionaliteit en beschikt het onderwijs over genoeg professionals? En hoe gaan we dit met elkaar anders organiseren? Tijdens CompetentCity worden antwoorden gegeven op al deze vragen. Bovendien worden de resultaten van een enqu(ee)te bekend gemaakt waarin professionals uit het beroepsonderwijs hun mening geven over de implementatie van competentiegericht onderwijs.





http://www.competentcity.nl