Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Inrichtingsplan Lange Pad

Informatiebijeenkomst 4 november

Op dinsdag 4 november organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst over het inrichtingsplan voor het Lange Pad in Lombardijen.
De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Petrakerk aan de Pliniusstraat 21.

Lange Pad
Het Lange Pad, de groenstrook tussen de Catullusweg en de Homerusstraat, krijgt een nieuwe inrichting. Er komt een singel die het water langs de havenspoorlijn gaat verbinden met de nieuw aan te leggen vijvers in het Spinozapark. De bomen die er nu staan blijven zoveel mogelijk gehandhaafd. De singel krijgt gedeeltelijk natuurvriendelijke oevers. Alle oevers zullen geleidelijk aflopen en vrijwel nergens is het water dieper dan ongeveer een meter.

Meer oppervlaktewater
De aanleg van deze nieuwe singel is onder andere nodig om de opvang van regenwater te verbeteren. Na een flinke regenbui kan op sommige plekken in Lombardijen het water niet goed worden afgevoerd, waardoor er wateroverlast ontstaat. Denk aan plassen die lang op straat blijven staan of aan een drassig en modderig park. Om de opvangcapaciteit van het regenwater in Lombardijen te verbeteren wordt er langs het Lange Pad een nieuwe singel aangelegd en komen er in het Spinozapark nieuwe vijvers. Ook verbetert hierdoor de kwaliteit van het oppervlaktewater. De concentratie vervuild water wordt minder.

Tijdens deze avond krijgt u het ontwerp van de nieuwe inrichting van het Lange Pad gepresenteerd, met hierin de singel, het wandelpad en de brug. Ook krijgt u toegelicht waarom het nodig is om extra wateroppervlak in Lombardijen te creëren. Vertegenwoordigers van de gemeente, deelgemeente en waterschap zijn aanwezig om uw vragen hierover te beantwoorden.