FloraHolland


Exoten in de schijnwerpers in BloemPlaza

NAALDWIJK (29 oktober 2008) - Het `Exoten-seizoen' staat voor de deur. Daarom staan deze producten van 4 tot en met 7 november centraal in BloemPlaza op vestiging Naaldwijk. Naast een uitgebreid assortiment Exoten krijgt BloemPlaza tijdelijk een exotisch uiterlijk. Klanten kunnen zich ter plekke oriënteren op de ontwikkelingen in het assortiment en de klokaanvoer van Exoten. En aanvoerders en kopers kunnen elkaar ontmoeten tijdens een speciaal `kopers-kwekersuurtje' op 6 november.

In BloemPlaza worden onder meer King Protea's, Grandiceps, Barbigera, Nutans Veldfire, Leucospermum en Ananas Kleinvrucht getoond. De producten zijn afkomstig uit diverse landen zoals Thailand, Maleisië, Equador, Zimbabwe en Ethiopië. Door de jaren heen is de kwaliteit van deze producten enorm toegenomen. Kwaliteit en lengte worden goed gewaardeerd door kopers. Er is dan ook zeker een markt voor het topsegment Exoten. Maar er is ook voldoende vraag naar het middensegment. We kunnen gerust stellen dat er voldoende vraag is naar exoten maar dat het aanbod daarop nog tekort schiet.

Kopers-kwekers uurtje
Op donderdag 6 november wordt tussen 10.00 en 11.00 uur een informeel `kopers-kwekersuurtje' in BloemPlaza georganiseerd. Aanvoerders en kopers van Exoten kunnen elkaar ontmoeten en
assortimentsontwikkelingen en -wensen bespreken.

BloemPlaza: etalage van het assortiment
In BloemPlaza op vestiging Naaldwijk worden steeds wisselende productpresentaties georganiseerd die aansluiten op de seizoenen, geefmomenten en (inter)nationale promotiecampagnes. Niet alleen kwekers presenteren hier hun assortiment, ook veredelaars kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken. In BloemPlaza is een prominente plek ingeruimd voor Fleur Primeurs, de noviteiten in het assortiment van FloraHolland. Verder kunnen inkopers in BloemPlaza kennismaken met Kopen op Afstand. Een ander onderdeel van BloemPlaza is de uitbloeiruimte, waar producten getest worden. BloemPlaza is te vinden naast afmijnzaal A op vestiging Naaldwijk en is geopend van 05.30 tot 16.00 uur.