Gemeente Binnenmaas

Presentatie over parallelweg N217 in commissie

Op dinsdag 4 november 2008 wordt in de raadscommissie Ruimtelijke Zaken een presentatie gehouden over de plannen voor de aanleg van een parallelweg langs de N217 tussen s-Gravendeel en Maasdam.

Op aangeven van de gemeente Binnenmaas heeft de provincie Zuid-Holland een plan gemaakt voor de aanleg van een parallelweg. Doel is de doorstroming van het verkeer op de provinciale weg N217 te bevorderen en de verkeersveiligheid te vergroten. Als het plan gerealiseerd wordt, moet langzaam (landbouw) verkeer gebruik gaan maken van de parallelweg en wordt afslaand verkeer op de N217 voorkomen. Dat zorgt voor minder filevorming, minder riskante inhaalmanoeuvres en minder plotseling afremmend verkeer dat een zijweg wil inslaan. Het betekent echter ook dat landbouwvoertuigen en bedienend verkeer naar de agrarische bedrijven samen met het langzaam verkeer gebruik moeten maken van de parallelweg. Ook zou de tijdelijke rotonde bij de HSL-lijn verdwijnen, waardoor de noord-zuidverbinding van de Tweede Kruisweg wordt onderbroken.

Projectleider de heer E. Bos van de provincie Zuid-Holland komt een toelichting op de plannen, de doelen en de gevolgen geven aan de leden van de raadscommissie. De vergaderingen van de commissie zijn openbaar en dus is publiek van harte welkom. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan. Belangstellenden die gebruik willen maken van het spreekrecht, moeten zich voor het begin van de vergadering melden bij de griffier.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl