Gemeente Lansingerland


Informatieavond vandalisme rondom scholencomplex Stampioendreef vuil

Op dinsdag 4 november om 19.30 uur wordt er in de Driesprong, de aula van het scholencomplex aan de Stampioendreef in Bergschenhoek, een informatieavond gehouden over de aanpak tegen het vandalisme rondom dit complex.

Er is overlast variërend van vernielingen van ruiten, bekladden van muren, stichten van brandjes tot het beklimmen van daken met lekkage tot gevolg. Daarnaast heeft de woonomgeving rond het Landmeterplein regelmatig te maken met geluidsoverlast, vernieling van straatmeubilair en vervuiling van het openbare gebied. Deze overlast zorgt voor grote ergernis en onrust in de omgeving en leidt tot hoge kosten en veel extra energie voor het herstellen.

De gemeente heeft in samenspraak met de schooldirecties, de politie en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk een Plan van Aanpak ontwikkeld om het scholencomplex en het omringende gebied veiliger en vandaalbestendiger te maken. Het plan bevat diverse maatregelen, waaronder het plaatsen van hekwerken aan de zij- en achterkant van het scholencomplex, het aanbrengen van vandaalbestendige verlichting op essentiële plaatsen, waarvan sommige met bewegingsmelders, de inzet van het jongerenwerk en extra surveillance door de politie.

Tijdens de informatieavond vindt een uitgebreide presentatie plaats van het Plan van Aanpak.

Inmiddels zijn omwonenden rondom het scholencomplex en het Landmeterplein voor deze avond uitgenodigd. Ook geïnteresseerde ouders met kinderen op één van de drie scholen aan de Stampioendreef zijn van harte welkom. Naast vertegenwoordigers van de gemeente zijn ook de politie, de schooldirecteuren en het jeugd- en jongerenwerk aanwezig. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.