Presentatie rapport behandeling burgerbrieven rijksoverheid

30/10/2008 14:22

De Nationale Ombudsman

Op dinsdag 4 november neemt staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie een rapport in ontvangst van de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, over de manier waarop de rijksoverheid in 2007 is omgegaan met post van burgers en bedrijven.

Bij post van burgers of bedrijven gaat het bijvoorbeeld om aanvragen voor een vergunning, toeslag of uitkering, om klachten en bezwaarschriften of om verzoeken in het kader van de Wob. Voor deze post gelden termijnen voor behandeling. Het kabinet heeft in 2003 gezegd dat de rijksoverheid in 2007 de correspondentie binnen de gestelde termijnen zou afhandelen. De Nationale ombudsman heeft onderzocht of dat nu ook is gelukt.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de overhandiging van het rapport. Zowel de Nationale ombudsman als de staatssecretaris zullen daarbij kort ingaan op de inhoud van het rapport. We stellen het op prijs van tevoren te horen of u aanwezig zult zijn (zie onder informatie). De toelichting vindt plaats:

Datum: dinsdag 4 november a.s.

Tijdstip: 9.45 - 10.45 uur

Plaats: Pulchri Studio, Louis XV zaal

Adres: Lange Voorhout 15 te Den Haag





http://www.nationaleombudsman.nl