Ingezonden persbericht


1216,5 kilometer file door dichte mist

Verkeersdrukte bereikt hoogtepunt door slecht zicht op de Nederlandse wegen

Amsterdam, 4 november 2008 Vanochtend zorgde dichte witte mist voor erg veel drukte op de Nederlandse wegen. Om 08:26 uur bereikte het een hoogtepunt van 277 files met een totale lengte van 1216,5 kilometer. TomTom High Definition Traffic" registreerde dat mensen het langst in de file stonden op de A12 tussen Woerden en Zevenhuizen, namelijk 1 uur en 19 minuten. Het totale aantal uren vertraging om 08:26 uur was maar liefst 33 uur.


* De langste file stond op de A2 tussen Boxtel en Everdingen. TomTom rapporteerde hier een file van 47,3 kilometer.


* Naast opstoppingen op de snelweg waren er ook veel files op secundaire wegen. Zo hadden bestuurders op de N279 tussen Kelkdonk en Middelrode te maken met 11,2 kilometer file.


* Opvallend was dat er vanochtend op de A12 tussen Zoetermeer en Woerden in beide richtingen een file van 29 kilometer stond.

TomTom is in staat om nauwkeurigere verkeersinformatie te leveren, doordat het deze informatie van meer bronnen en over veel meer wegen verzamelt dan iedere andere verkeersinformatiebron. Bovendien biedt het inzicht in het aantal minuten vertraging die mensen op hun route tegenkomen, waardoor ze weten hoe laat ze aankomen.


- EINDE-