Datum: 4 november 2008

Leiden Verdachten van gewapende overval aangehouden De politie heeft maandagavond 3 november drie jongens uit Leiden van 16 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een bedrijf aan de Tesselschadestraat. Twee gemaskerde jongens kwamen de zaak binnen, bedreigden de eigenaar met een mes en eisten geld. Met een geldbedrag zijn de jongens er vandoor gegaan. De eigenaar is hierop achter de jongens gerend en kwam buiten twee klanten tegen. Een van hen rende mee achter de jongens aan. Op basis van een getuigenverklaring werden de verdachten later op de avond in hun woning aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Poging tot beroving Een 20 jarige Hagenaar heeft aangifte gedaan nadat, op zondag 2 november rond 19.30 uur, een aantal jongens hem op de Willem de Zwijgerstraat van zijn mobiel probeerden te beroven. De Hagenaar fietste langs een bushalte waarna hij moest stoppen voor het verkeerslicht op de kruising met de Prins Bernhardlaan. Op het moment dat hij stond te wachten op het groene licht, kwamen de jongens die eerst nog bij de bushalte stonden achter hem staan. De jongens probeerden hem van zijn fiets af te krijgen en trapten er tegen aan. De Hagenaar stapte van zijn fiets af waarna hij door een van de jongens beetgepakt en meegesleurd werd. De jongens eisten zijn telefoon en bedreigden hem. Vervolgens kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hij probeerde zich los te rukken, wat lukte en waarop hij zich kon verdedigen. Op een gegevens moment liepen de jongens weg en kon de Hagenaar zijn weg vervolgen.

Getuigen gezocht De politie heeft de aangifte in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Mogelijk dat er personen zijn die eerder op de avond de groep jongens bij de bushalte hebben zien staan. Zij worden ook gevraagd om contact op te nemen. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844. Melders die anoniem wensen te blijven kunnen bellen naar 0800-7000.

Moordrecht Bedrijfsinbraak In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 november is ingebroken in een bouwkeet aan de Sportlaan. Het rolluik van het raam bleek geforceerd te zijn om binnen te komen. Uit de bouwkeet werden onder meer een digitale camera en een laptop gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwerkerk aan den IJssel Tanken zonder te betalen De politie van Nieuwerkerk heeft een 26 jarige man uit Lunteren aangehouden op verdenking van het tanken zonder te betalen. Wel liefst zeven keer. Tankstations aan de A12 en A20 en in Ede waren de dupe van deze man die tankte zonder te betalen. De politie kwam de man op het spoor doordat hij op verschillende videobeelden van tankstations te zien was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij justitie.

--- einde berichten ---
---