Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 04-11-2008

Politie zoekt doorrijder

HOUTEN De politie zoekt de bestuurder of bestuurster van een personenauto die betrokken was bij een aanrijding in Houten. De aanrijding gebeurde op dinsdag 28 oktober omstreeks 16.00 uur op de rotonde de Koppeling.

Een 20-jarige automobiliste uit Houten voelde bij het verlaten van de rotonde dat zij rechtsachter werd aangereden door een auto. Hierdoor raakte zij de macht over het stuur kwijt, tolde rond, schoot over de hoge trottoirband en kwam gedeeltelijk in de berm terecht. Er ontstond schade aan haar auto. De bestuurder of bestuurster van de andere auto reed door zonder dat de identiteit van hem of haar noch dat van de auto kon worden vastgesteld. De politie verzoekt de bestuurder of bestuurster van deze auto contact op te nemen en roept bovendien eventuele getuigen op zich te melden. Men kan bellen naar het politiebureau Houten, telefoon 0900-8844.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Op maandag 3 november werd een niet in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnenkomen informatie stelde de politie rond 13.00 uur een onderzoek in een woning aan het Graaf Anselmdek in. Daarbij werd een gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij zonder hennepplanten aangetroffen. De kweekapparatuur werd in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

In de woning bevonden zich een 54-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Houten. Beiden werden aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.