Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 04-11-2008

Gestolen fiets

MAARSSEN Een jongen werd op maandag 3 november aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 20.50 uur zag een agent een jongen met een vrijwel nieuwe fiets over het Antilopespoor fietsen. Het viel de agent op dat de fiets niet was voorzien van het originele ringslot. Daarom controleerde hij de fiets en zijn berijder, een 17-jarige jongen uit Arnhem. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De jongen werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij deed afstand van de gestolen fiets, die gaat terug naar de rechtmatige eigenaar in Hoenderloo.

Insluiper

WOERDEN Een insluiper werd op maandag 3 november betrapt voordat hij iets kon stelen.

Rond 14.30 uur zag een 34-jarige man uit Woerden dat een jongeman over de Utrechtseweg liep en daarbij erg veel aandacht had voor de daar gelegen panden. De getuige vertrouwde het niet en hield de jongeman in de gaten. Daarbij zag hij dat hij naar een horecagelegenheid aan de Stationsweg liep, het eigendom van de getuige. Ook daar had de jongeman veel interesse voor het pand en liep vervolgens een poortje naast het pand in. De getuige deed hetzelfde en liep via de achterzijde van het pand naar binnen. Daar trof hij de jongeman in het pand aan. De getuige hield daarop de verdachte, een 22-jarige man uit Den Haag, aan en waarschuwde de politie. De verdachte had nog geen kans gezien iets te stelen. Hij werd even later aan de politie overgedragen. De 34-jarige Woerdenaar deed aangifte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser gewond

MONTFOORT Een snorfietser raakte op maandag 3 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.50 uur reed een 67-jarige automobilist uit Montfoort over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Linschoten. Bij een inrit sloeg hij rechtsaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een 26-jarige snorfietser uit Woerden die hem tegemoet kwam, met een aanrijding tot gevolg.

De snorfietser kwam ten val en liep hoofdletsel op. Hij werd naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht, maar gezien de ernst van het letsel werd hij later naar het UMC in Utrecht overgebracht.