Persberichten stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht, 04-11-2008

Controle fietsverlichting

VLEUTEN/DE MEERN/LEIDSCHE RIJN De politie van district Utrecht west gaat de komende drie maanden weer meer controleren op fietsverlichting. De controles zullen voornamelijk plaatsvinden in de avond- en in de ochtenduren.

De politie controleert en verbaliseert als fietsers geen verlichting voeren. De politie controleert en waarschuwt die fietser die wel verlichting voert, maar deze niet conform de nieuwe regelgeving voert, die vanaf 1 november geldt.

De juiste fietsverlichting per 1 november:


- is te allen tijde zichtbaar


- heeft aan de voorzijde wit of geel schijnend licht


- heeft aan de achterzijde rood schijnend licht


- is niet knipperend.

Ook wordt gecontroleerd op industrieterrein Lage Weide. Vanaf 1 januari 2008 zijn er al 10 aanrijdingen met letsel geweest, waarvan 1 dodelijk, met (brom)fietsers waarvan de oorzaak o.a. lag aan het ontbreken van of niet duidelijk zichtbaar voeren van fietsverlichting.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op maandag werd een man aangehouden op een gestolen fiets. Omstreeks 23.40 uur zagen agenten een 21-jarige man aan het Wilhelminapark uit een auto stappen. De man rende naar een fiets en wilde hard wegrijden. Door de agenten werd dit voorkomen en de man met de fiets werd gecontroleerd. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. In september dit jaar was deze weggenomen uit Haarlem. De Utrechter werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hennep

UTRECHT- Op maandag werd er hennep aangetroffen in een woning. Omstreeks 18.15 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan de Nieuwlichtstraat. In de woning troffen agenten een grote troep aan en hier bleek ook dat er hennep werd geteeld. In totaal werden 48 planten aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Tasjesdief mist tas

DE MEERN- Op maandagmiddag werd een vrouw bijna slachtoffer van een tasjesroof. Omstreeks 17.35 uur reed een 55-jarige vrouw uit Harmelen over de Zandweg. Zij had in het mandje voor op haar fiets haar tas liggen. Twee onbekende jongens reden op een bromfiets langs de vrouw en wilden de tas van de vrouw uit het mandje pakken. Dit lukte gelukkig niet en de jongens verdwenen.

Geslagen

UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden omdat hij iemand anders had geslagen. Omstreeks 10.30 uur reed een 64-jarige automobilist uit Utrecht over de Beneluxlaan. Omdat de weg deels was opgebroken wist de man niet waar hij naar toe moest. Achter hem reed een 48-jarige man uit Utrecht. De 64-jarige man stapte vervolgens uit zijn auto om iets af te geven. Plotseling kwam de 48-jarige man op de 64-jarige man af en begon hem te slaan en te schoppen. Dit naar aanleiding van de verkeerssituatie even daarvoor. De politie werd gewaarschuwd en de geweldpleger werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.